Mes de paraules

La Biblioteca de Roses, reconeguda pel Ministeri de Cultura pel seu projecte “Lectura x tothom”

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ha obtingut un dels premis de la darrera edició del Concurs Maria Moliner atorgat pel Ministeri de Cultura, en reconeixement al seu programa de préstec a domicili “Lectura x tothom”.  El premi està dotat amb un lot de 200 llibres, material bibliotecari divers i 3 llibres electrònics, que ja han arribat a la biblioteca rosinca.

El programa “Lectura x tothom” impulsat aquest any per la biblioteca de Roses, consisteix a oferir els serveis de préstec a domicili i el servei de lectura en veu alta a aquells veïns de la població amb problemes de mobilitat o que, de forma temporal, no poden accedir personalment a la biblioteca.

Els resultats d’aquest projecte no s’han fet esperar, i a l’èxit del servei engegat, que ja compta amb un equip de 8 voluntaris, se suma ara el reconeixement del Ministeri de Cultura, que ha guardonat el projecte amb un dels premis Maria Moliner d’enguany. El premi, que ja es troba dipositat a la Biblioteca, ha consistit en la dotació d’un total de 200 llibres valorats en 3.000 €, 3 llibres electrònics i material divers com punts de llibre, blocs de notes,…

La tasca dels lectors voluntaris és la de seleccionar, comptant amb l’ajut i assessorament del personal bibliotecari, els llibres i material que sol·licita l’usuari i transportar-lo fins al domicili del mateix o, en els casos que correspongui, al geriàtric del municipi. En els casos que sigui necessari, el voluntari també col·labora llegint en veu alta a aquells usuaris que ho sol·licitin.

 

Aquest servei assistencial té per objecte fer un pas més en l’accessibilitat de la biblioteca a tot tipus d’usuaris. Ja no només amb unes instal·lacions i fons adaptats (la Biblioteca ja fa temps que ha incorporat llibres sonors i XL per a invidents), sinó que també oferint serveis més enllà de l’equipament, fent arribar la lectura i la cultura a tota les persones que no poden emprar els serveis habituals.

 

Tot els fons de la biblioteca rosinca, que actualment ja supera els 50.000 documents (tant en fons bibliogràfic com en d’altres suports), és susceptible de ser prestat als usuaris amb servei a domicili. La intenció també és la d’anar augmentar el fons específic per a persones amb necessitats especials, amb l’adquisició de llibres sonors, documents audiovisuals, llibres amb lletra gran (AL) o altres materials pensats per facilitar la lectura.

 

Les persones interessades a participar en aquest programa lector, ja sigui com a voluntari o usuari del mateix, poden dirigir-se o contactar amb la Biblioteca Municipal.