Mes de paraules

La plataforma #focempordà organitza una exposició solidària en benefici dels damnificats pels focs de l’Alt Empordà

La plataforma #focempordà no para de treballar per ajudar als damnificats del gran incendi originat a La Jomquera, el passat mes de juliol, i que va cremar prop de 14.000 hectàrees de l’Alt Empordà.

Aquesta plataforma, iniciativa civil amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar als afectats de l’incendi, té previst inaugurar, el proper 7 de setembre, una exposició a la Galeria d’Art El Claustre de Figueres en la que participaran, de manera desinteressada, una cinquantena d’artistes com Lluís Roura o Josep Bagué, entre d’altres, que cediran les seves obres.

Una mostra que, com no podia ser d’una altre manera, té com a objectiu recaptar diners en favor dels damnificats pel foc. Per això, es realitzarà una subhasta de les obres exposades el 22 de setembre, dia en que clourà l’exposició.

Serà un acte solidari que estarà presidit pel conseller d’Interior, Felip Puig, i comptarà amb la representació dels Ajuntaments de l’Alt Empordà i altres entitats de la comarca.

 

Plataforma #FocEmpordà

La Plataforma Foc Empordà és una iniciativa solidària i popular que té com a finalitat donar suport a les diferents propostes que s’impulsen a la comarca en benefici dels municipis afectats per l’incendi que va devastar unes 14.000 hectàrees a l’Alt Empordà el passat mes de juliol de 2012, i alhora liderar-ne de pròpies perseguint el mateix objectiu.

No té interessos polítics ni personals, són gent que comparteixen una forta identificació amb la nostra terra i que volen aportar el seu gra de sorra per l’Alt Empordà.

 Què fan?

Situen punts solidaris per recaptar fons pels territoris perjudicats, donen suport logístic i fan difusió del conjunt d’accions que es desenvolupen a la comarca. Organitzen actes benèfics. I també assisteixen com a voluntaris, i quan és necessari, a les activitats afins a la causa.

Com ho fan?

Ens reuneixen periòdicament per organitzar els seus objectius i planifiquen en cada cas quina ha de ser la seva tasca. Són un grup obert i atent a totes les suggerències.

 Recaptació

Els diners recaptats van en la seva totalitat al número de compte 00810107020001069517 del Banc Sabadell, obert pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà per recollir les diferents donacions en aquest sentit.

S’aixeca acta dels diners recollits en cada acció i sota la supervisió del responsable econòmic de #FocEmpordà, que els inclou en el llibre de caixa de la plataforma i són immediatament ingressats.

 Transparència

Es crearà una comissió tècnica per definir quins projectes es finançaran amb aquests diners i quins són els més adequats per a la millora i recuperació del territori. Membres de la Plataforma formaran part d’aquesta comissió i faran públic de manera detallada quants diners s’han recaptat i quines accions s’han pogut desenvolupar gràcies a la col·laboració ciutadana.

Contacte: focemporda.organitzacio@gmail.com