Acords del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Pacte Nacional pel Dret a DecidirEl Pacte Nacional pel Dret a Decidir es va constituir el passat dimecres al Parlament, en una reunió encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas. A la  trobada es va posar de manifest que el  “principi del dret a decidir és una aposta de radicalitat democràtica” i que “la democràcia és la solució i no pas el problema”, en paraules del conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La reunió, que  va comptar amb la participació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; els consellers de la Presidència, Francesc Homs, i de Justícia, Germà Gordó; la majoria de grups parlamentaris; les principals institucions del país; el món local; i més de quaranta entitats pertanyents al món econòmic, (patronals i sindicals), i als àmbits social, cultural i cívic del país, va decidir els següents acords:

  • Web: Posar en marxa la web dretadecidir.cat per recollir les adhesions de les entitats que vulguin sumar-se al pacte.
  • Petició formal al govern espanyol: Traslladar la voluntat de fer una consulta al president del Govern espanyol al President del Govern espanyol a través d’una carta.
  • Manifest: Encarregar a l’ex president del Parlament de Catalunya Joan Rigol la redacció d’un manifest unitari que consensuat amb les entitats participants.
  • Pedagogia: Fer pedagogia sobre el dret a decidir.

El conseller de la Presidència va valorar  de manera “positiva” la trobada i va destacar el “comú denominador” de totes les intervencions: “El compromís a favor del dret a decidir del poble de Catalunya”. Homs va recordar que “per participar d’aquesta idea no cal pensar el mateix, ni cal considerar la mateixa sortida”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *