Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Els Amics dels Museus Dalí homenatgen Lola Mitjans, impulsora i presidenta de l’entitat durant 23 anys

Per   /   21/06/2016  /   No Comentat

Els Amics dels Museus Dalí, associació dedicada a difondre l’univers de Dalí, compta actualment amb 600 socis

Amics dels Museus Dalí

Asseguts Oscar Tusquets i Lola Mitjans amb representants del Amics dels Museus Dalí

Els Amics dels Museus Dalí vanretre homenatge a Lola Mitjans divendres passat a Figueres. Impulsora de l’entitat per encàrrec del president de la Fundació Salvador Dalí, Ramon Boixadós, va estar al capdavant de l’entitat fins al mes de juny de 2015. Al llarg de 23 anys, ha encapçalat l’associació que compta amb més de 600 socis i que es dedica a difondre la imatge del Teatre-Museu Dalí de Figueres, el Castell Gala-Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat a través d’activitats diverses.

L’actual president, Carles Ayats, va agrair en nom dels Amics “el treball, la tenacitat, l’empenta i el mestratge” de Mitjans a qui se li va lliurar el trofeu de l’entitat, dissenyat per Jordi Palmada. Durant l’acte, també es va agrair la tasca realitzada per la vice-presidenta Pilar Puig, qui ha estat una estreta col·laboradora de Lola Mitjans.

L’acte d’homenatge es va incloure en el sopar – tertúlia que va convidar l’arquitecte Oscar Tusquets, estret col·laborador de Salvador Dalí amb qui varen crear la sala Mae West (1975) del Teatre – Museu Dalí de Figueres, fàcilment recordada pel sofà en forma de llavis que s’ha convertit en una icona del món dalinià. Tusquets, durant la seva distesa intervenció, va resseguir la seva amistat amb l’artista figuerenc des del mitjans dels anys 60 així com nombroses anècdotes d’aquells anys. Segons va afirmar, Dalí ha estat la persona “més creativa i intel·ligent que he conegut”.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Ajuntament de Roses

Roses destina 2,7 M€ a projectes urbanístics i culturals i a la millora d’espais públics

Read More →
%d bloggers like this: