Carnaval de Roses 2016

Francesc Giner
Francesc Giner, portaveu de Gent del Poble a l'Ajuntament de Roses
Carnaval de Roses 2016
Francesc Giner, regidor de Cultura i Festes de Roses

Si hi ha alguna cosa que mobilitzi a la gent de Roses aquesta és, sense cap mena de dubte, el Carnaval.
Ho he pogut comprovar “in situ” durant les dues reunions que des de la regidoria de Festes és vanconvocar primer per fer el sorteig del número de sortida per les passades i desprès per informar i debatre diferents temes de la festa. Aquest any la nit de divendres al port va ser el punt més important a debatre.
Quan per les xarxes socials, i desprès oficialment, vaig dir que el port de Roses es tancava per aquesta nit, la reacció de la gent va ésser instantània.
L’endemà, ja hi havien quasi mil firmes recollides rebutjant aquesta decisió. Això va ser decisiu perquè al cap de tres o quatre dies s’avancés una setmana la reunió per debatre diferents temes de la festa.
La sala del segon pis del teatre estava plena de gom a gom amb 53 de les 73 colles presents en la trobada.
El dia anterior també es va omplir l’auditori del teatre pel sorteig. En acabar la reunió vaig quedar satisfet, perquè no considero que rectificar i permetre que s’obri el port a totes les colles la nit de divendres sigui un acte de submissió, això és el de menys, el que si veig és que ha servit per posar el problema que tenim sobre la taula i s’ha fet autocrítica, exercici que hauríem de practicar tots plegats, de tant en tant.
També, es va parlar obertament dels anteriors carnavals i d’una cosa molt important que està dintre del pacte de govern entre Convergència i Gent del Poble i que va ser molt ben rebuda. En concret, vaig proposar la creació d’un Consell de Carnaval que sortirà dels integrants de les mateixes colles.
Si la nostra festa, a partir d’ara, ha de tenir canvis o novetats, ningú millor per realitzar-ho que els mateixos “carnavaleros” rosincs, juntament amb la regidoria de festes. Aquesta és la clau, al meu entendre, perquè Roses recuperi les sensacions d’antuvi i perquè el nostre Carnaval continuï essent la millor festa que tenim a Roses.

Francesc Giner Ballesta
Regidor de Cultura i Festes de Roses