Cinema a la Fresca

“Los +K’s” tornen al Carnaval de Roses per servir a l’amo més menyspreable que puguin trobar

Carnaval de Roses 2016
Alguns +K's enseyant en que es transformaran durant el Carnaval de Roses

La colla “Los +K’s” 2 serviran algú que sigui dolent, perquè aniran de Minions

Carnaval de Roses 2016
Alguns +K’s enseyant en què es transformaran durant el Carnaval de Roses

“L+K’s”, així es diu aquesta colla del Carnaval de Roses. És un mot abreviat de “mascas”, que no surt en el diccionari, en cap, però que en l’argot del carrer vol dir que són els amos del “cotarro”, a banda de ser els més guapos, alts i prims. Enteneu el que vol dir +K’s?

Doncs resulta que quan, fa dos anys, ens van assabentar que no eren ni els més guapos, alts i prims i, molt menys, els amos del Carnaval, van decidir no participar-hi, “sí, l’any passat no ens vam disfressar i volíem desfer la colla i l’associació”, va dir en Rafa Ortiz, un dels cap de colla, que no es que sigui lleig, gras i baix, però tampoc, en veritat, es que sigui el més guapo, alt i prim de Roses.

Però el que són les coses, va arribar en Juan Pérez, de la colla Wendy’s Club, “que portava un parell d’anys sense disfressar-se i que volia muntar una colla, i li vam oferir que es quedés amb la nostra colla i se la va quedar, i ara entre nosaltres, que som dels +K’s i en Josep Martos de la colla Tarary anem al Carnaval amb el mateix nom que tenia abans”, va explicar Ortiz.

O sigui, uns nous +K’s fets amb de “peces” de tres colles diferents, un tres en u.

10è aniversari de la colla +K’s

I enguany, resulta, que els membres de la +K’s, que no són els més guapos, alts i prims celebren el desè aniversari de la fundació de la colla, “que es va crear al 2006 i per celebrar-ho anirem disfressats de Minions”, va dir en Rafa.
Els Minions, per si no ho sabeu són petites criatures a les quals els encanten les fruites, però les seves favorites són les bananes. Tenen tipus diferents de pèl, ulls i alçada, per la qual cosa cadascun és en part diferent. Tenen forma de píndola de color groc que han existit des del principi del temps, com a evolució d’organismes unicel·lulars que tenen un sol propòsit: servir al vilà més menyspreable de la història.

I després d’aquesta definició, en Rafa Ortiz diu que van escollir aquesta disfressa “perquè a la colla tenim molts de nens i van ser ells els que van voler que anéssim de Minions”. I tant que hi menors, dels 73 que son la colla, “uns 30 no han complert la majoria d’edat, però tots van amb els seus pares”.

Nosaltres no som ningú per dir com uns pares han d’educar als seus fills, però si els fan créixer amb l’objectiu de servir al dolent més dolent de la història no sé anem a on anirem a parar… I més quan “les noies es disfressen de Scarlet”, és a dir, la dolenta a la que serveixen els Minions.

Sortiran amb el número 5

I pel fet de portar molts nens “estem contents que el sorteig es donés la possibilitat de sortir amb el número 5, així els podrem portar a dormir d’hora, dins el que es pot qualificar d’hora si participes en un Carnaval”, va dir Ortiz.

I si van de Minions és necessari dir com anirà decorada la carrossa o ja us ho imagineu?

I com l’any passat no van participar en el Carnaval tampoc van tenir dret a disposar d’una barraca per la Festa Majors, així que les despeses surten “dels 30 euros que paguen els nens fins a 3 anys, 60 de tres anys cap endavant, i els adults 130 euros”, uns diners que dona dret a petits, mitjans i grans de la +K’s a la disfressa feta, a menjar i beure durant els quatre dies del Carnaval de Roses i “a més, a més, el divendres i dissabte del carnaval d’Empuriabrava, que se celebra la setmana següent”, va especificar Ortiz, que va especificar que “això és possible a una patrocinador, PortoFino, el qual ens han donat un empenta econòmica per poder retornar al disfressar-nos.

Vida als negocis del poble

El cap de colla de Los +K’s veia amb bons ulls que es deixés entrar al port després de la desfilada de divendres, “perquè era un manera de donar vida als negocis de Roses, ja sé que la gent vol aprofitar el que ha pagat per anar amb una carrossa, però jo ho veig d’una altra manera…”.

Lloguer car si es compara amb abans

El cap de colla de Los +K’s assegura que els 1.000 euros que es paguen de lloguer a l’any per tenir la carrossa en la nau “és car si ho comparem que venim de molts anys que pagàvem 100 euros, perquè la resta ho pagava l’Ajuntament, però si t’ho pares a pensar al més pagues uns 80 euros, més barat que una plaça de pàrquing”.

Sigui com sigui, si tu, o vostè, és un ser menyspreable, dolent amb avarícia i es dona una volta per Roses durant el Carnaval tindrà a la seva disposició 73 Minions per servir-li en totes les malifetes que vostè desitgi organitzar.