Suquet de peix de Rose

Que ElsBuskin en un zoològic durant el Carnaval, que allà els trobaran…

Carnaval de Roses 2016
Alguns dels integrants de la colla Kensbusquin que seran gats, gates, gatets i gatetes, és a dir, uns animals durant el Carnaval de Roses

La colla Kensbuskin deixen la disfressa de flamenc (no el ‘cantaor’, sinó l’au) per vestir-se de gats

Carnaval de Roses 2016
Alguns dels integrants de la colla Kensbusquin que seran gats, gates, gatets i gatetes, és a dir, uns animals, durant el Carnaval de Roses

Que ens perdonin l’expressió, però els integrants de la colla Kensbuskin són uns animals. I a les proves ens remetem… L’any passat van anar vestits de flamencs, però no el típic ‘cantaor’ d’Andalusia, no, sinó de l’au de potes i coll llarguíssims, característica pel seu color rosat, el Flamenc.

I enguany, mira tu, aniran de “gat de fantasia”. De fantasia? Explicat. “Bé, és un gat, el que passa que com porta colors blaus i botes, doncs és un gat de fantasia”, va dir l’Edgar Duran, cap de colla de la KensBukin. Una disfressa, segons Duran, “que portàvem un parell d’any donant-li voltes alhora de disfressar-nos perquè és vistosa, és maca… I cara, perquè entre les teles i la modista ens surt a 100 euros per persona”.

Què? Són uns animals, o no? Per anar al zoològic a buscar-los, homeeee…

Racionals, això sí, animals racionals… (Aixó de racionals l’hem posat per no acabar als Tribunals, o al Sálvame, ves-te tu a saber…).

Bé, continuem amb el Carnaval, ens deia l’Edgar que aniran disfressat de gats de fantasia, llavors la carrossa com anirà engalanada?, “com tot el pressupost està ficat gairebé en les teles de la disfressa i en canviar el terra del remolc i les fustes de la carrossa, doncs la decoració d’aquesta serà molt senzilla”.

I parlant de pressupost, enguany a la colla KensBuskin se’ls ha disparat, ja que no van posar barraca l’any passat per la Festa Major, “necessitàvem un descans” . Així que entre ‘pitos i flautes’ cada membre de la colla paga aquest any “180 euros quan en anys anteriors amb 120 per cap ja fèiem prou”, va reconèixer l’Edgar, tot i que va indicar que “els que s’han fet la disfressa ells mateixos s’han estalviat el 60 euros que val la modista”.

Els gatets i les gatetes amb la camada, de anar sols, res

En total, són 29 persones que integren enguany la colla KensBusquin, que casualment sortiran a la desfilada amb el número 29. “Estem supercontents, els dos últims anys hem sortit el 68 i el 70, doncs imaginat, superfeliços que ens toqués el 29 per sortir”, va expressar l’Edgar.

Hi ha gats, gates, gatets i gatetes, “i aquests últims venen amb els seus pares, amb la camada, sols no venen”, va especificar Duran, per remarcar que “tots els que hi anem a la nostra colla som amics, no agafem a ningú que no sigui del nostre entorn d’amistats”.

El port, un petit malson l’any passat per aquesta colla

Preguntat per la polèmica d’obrir el port a les carrosses després de la desfilada de divendres va explicar que la baralla que va succeir l’any passat al moll “es va originar al voltant de la nostra carrossa, i vam ser nosaltres que vam reduir a la persona que manifestava un comportament molt violent, i els Mossos d’Esquadra no van fer res. Els guàrdies de seguretat van fer el que van poder, i un d’ells, de seixanta anys, va ser el que va rebre, quan una persona se li va caure a sobre dins del tumult de gent que s’havia creat, patint una luxació a l’espatlla. Ningú el va picar. No van tenir culpa i es va convertir en un malson”.

Explicat això, l’Edgar Duran creu que “hauria estat un error tancar el port, perquè és un problema de societat, no de Carnaval, perquè els joves que beuen massa fins arribar al coma etílic, ho faran igual al port que a l’envelat o que al pavelló”. El cap de colla considera, per tant, que “ha estat encertada la decisió de l’Ajuntament de tirar-se enrere respecta a no deixar les carrosses al moll”.

29 gats de fantasia que sortiran amb el número 29, coincidència?, el destí?, o és que la divina providència els ha fet un regal després que es cremés la seva carrossa, ara fa tres anys, i fos l’epicentre d’una baralla l’any passat?