Fira de la Rosa de Roses

Deixen de banda el seu costat femení per a tornar a ser uns nens, així són Els Cracks de l’Empordà per Carnaval

Carnaval de Roses 2016
Són grans, adults i reponsables i es fan dir Els Craks de l'Empordà, però en el fons són uns nens

La colla Els Cracks de l’Empordà seran uns nens, o no, vestits de Minions al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2016
Són grans, adults i reponsables, i es fan dir Els Craks de l’Empordà, però en el fons… Són uns nens

Els hi agrada anar per Carnaval de dones. És igual el personatge escollit, per els ‘mola’ anar vestits de dones per la festa del Carnestoltes. Fa dos anys, per exemple, van anar vestits de mosqueteres, i l’any passat, ja sense excusa, de majorettes, havien de ser del sexe femení, si o si, perquè, a que no existeixen els majorettes? A què no?. Doncs, això, pel Carnaval “som unes altres, tu”.

Però el sorprenent del cas, és que enguany, Els Craks de l’Empordà, tot femenins ells, deixen aparcat el seu costat femení per tornar a ser els nens que un dia van ser. Perque sí, son uns Craks, però madurets també, i enguany, uns “tius hechos y derechos” “anirem de Minions, una disfressa que va sortir en un dinar de tota la colla que fem a l’estiu. En el dinar proposen quatre propostes i es fa una votació i la més votada va ser la de Minions”, va explicar en Fran Medinilla, el cap de la colla Els Craks de l’Empordà.

Resulta ser que hi ha un altra colla que va disfressada del mateix, i per això, creiem (si estem equivocats demanem disculpes) que això de la votació per escollir la disfressa queda molt bé de cares a la galeria, però que en realitat el que van pensar aquests Craks, al saber que hi ha més gent que va disfressada de Minions, va ser “doncs nosaltres també anirem de Minions, que contra més siguem més riurem”.

Sigui com sigui, han decorat la seva carrossa (que també és tonteria, podent-se colar en l’altra que va del mateix, ja n’hi prou, no?) “com si fos un Minion tombat, la part de darrera són les sabates, la part central el pantaló texà i la part davantera el cos i el cap groc”, va explicar Medinilla.

Els Craks de l’Empordà, segons el cap de la colla Els Craks de l’Empordà, van tenir “la sort de disposar d’una barraca per la Festa Major, va ser el primer cop que vam tenir, i es nota molt alhora de poder invertir primer, i pagar després les despeses del Carnaval. Nosaltres vam tenir la sort que ens va tocar a prop de l’escenari i amb els guanys hem pogut comprar una planxa nova, una nevera, dos grups de llum, hem pogut canviar tota la instal·lació elèctrica de la carrossa, a més d’aconseguir també unes llums i uns focus de led”… Pim Pam!, toma lacasitos, “i en lloc de JB comprarem Cardhu” va dir en broma i entre rialles en Fran.

El preu de la quota de Els Craks “es manté la mateixa de sempre, adults paguem 155 euros, 105 mitjans i els petits 70 per menjar i beure, i la disfressa amb modista inclosa”, va dir el cap de colla, tot i que l’arròs de dilluns no entra, “perquè com som de Figueres hem d’anar a treballar”.

I de Minions anirà amb Els Craks de l’Empordà la mateixa quantitat, uns 75, que majorettes l’any passat, “han hagut algunes baixes, però també altes i ens hem quedat el mateix nombre de persones”. I d’aquests 75, “entre 25 i 30 són menors, però tots acompanyats dels seus pares”.

“El port? Depèn de l’ordre de sortida”

Fran Medinilla, qüestionat sobre la prohibició que hi havia d’anar les carrosses al port després de la desfilada de divendres, va manifestar que “jo no sóc molt partidari de les prohibicions, jo no sabria dir si és bo o no anar al port, però el que tinc és que l’ordre de sortida depèn de les meves ganes d’anar-hi, si surto dels primers m’agradaria, però si surto dels últims no m’afectaria, però si em preguntes si s’ha d’anar o no, dic que sí”.

Contents amb el número de sortida

Fran Medinilla va afirmar que “estic content amb el número que ens va tocar per sortir a la desfilada, el 46, tot i que nosaltres volíem, com la majoria, que ens hagués tocat entre el 20 i el 30, però comparat al de l’any passat que vam sortir el 58, estem contents”.

I respecte al preu del lloguer de la nau on es guarden les carrosses el cap de colla de Els Craks de l’Empordà va dir un enigmàtic “hmmm… posar que bé, que està bé”. Vale, doncs hem posat que està bé.

Com bé estaran aquests ‘tius hechos i derechos’ recordant quan eren uns nens vestits de… Minions.