Fira de la Rosa de Roses

Carnaval de Roses 2 – Pluja 0

Carnaval de Roses 2017
Membres d'una colla ballant durant la desfilada del Carnaval de Roses / Foto: Arxiu

Per segon any consecutiu la pluja va fer acte de presencia al Carnaval de Roses, i per segon any va marxar davant l’ímpetu festiu dels participants

Carnaval de Roses 2016
Participants del Carnaval de Roses ballant una coreografia

L’any passat, recordem, tot just quan s’iniciava la passada de diumenge del Carnaval de Roses, la pluja va fer acte de presència. I ningú la va fer cas, la van ignorar i, aquesta, humiliada va parar i no va ploure més. Una crònica que la vam titular Carnaval 1 – Pluja 0.

I enguany, la pluja va canviar d’estratègia va aparèixer hores abans de la rua, intentant desconcertar als participants de la festa més mediàtica de Roses. “Què és farà, se suspendrà?” Una incertesa augmentada per la presència, també, d’un xic de tramuntana. Molt mails i molts missatges pel Facebook ens preguntaven que es faria. I nosaltres vam fer el que s’ha de fer en aquests casos per sortir de dubtes.

Vam trucar a una de les persones més carnavaleres que hi ha a Roses. I ho vam fer, tot just, quan queia un xàfec i la seva resposta va ser “nosaltres estem treiem la carrossa – la tenien aparcada a l’antic càmping Bahia – per quatre gotes que cauen el Carnaval no s’ha de parar”.

I aquesta va ser la contesta a totes aquelles persones que ens havien preguntat via mail o via Facebook, “es pot el que es vulgui, però en Ferdy està traient la carrossa”

I si, a les 10:45 la colla Mai Flay ja estava esmorzant enmig de l’Avinguda de Rhode, on paren les carrosses. I va ser seure per esmorzar que la pluja va parar, i com en un efecte dominó, les carrosses van començar aparèixer. I, a més, com el xic de tramuntana va baixar una mica més la seva intensitat, la passada de diumenge del Carnaval de Roses es va celebrar amb tota normalitat.

‘Només’ dues incidències

Si el dissabte el resum de les incidències que es van donar durant el Carnaval era aquest: cap, ahir es van produir dues. Una al port, tot just quan moltes carrosses ja l’abandonaven, quan un jove va ser traslladat al CAP per abusar de l’alcohol. I la segona, a la Avda. de Rhode a la tarda, on eren algunes de les colles aparcades allargant una mica més la jornada carnavalera amb les seves carrosses. Un ‘debat’ pujat de tot va provocar que una persona sigués atesa també al CAP per contusions.
Punt i final.

[fsg_gallery id=”237″]