Suquet de peix de Rose

Un bon got de llet amb Nesquik i Yabadumbas!, anem al Carnaval

Carnaval de Roses 2016
Un bon grapat de Yababumbas, o de Quickys?

La colla Yabadumbas anirà vestida pel Carnaval de Quicky, el conill de Nesquik

Carnaval de Roses 2016
Un bon grapat de Yababumbas, o de Quickys?

Saben que per aguantar tant durant els quatre dies de festa del Carnaval de Roses es necessita molta energia. I per aquest motiu ja l’any passat van anar disfressats de Rocket, un mapatxe modificat genèticament. Estaven tants alterats els seus gens que en Rocket i els integrants de la colla Yabadumbas van ser guardians de la galàxia, ja que mai se’ls acabava la energia.

De fet, diuen per Roses que els Yabadumbas, vestits d’en Rocket, van estar els quatre dies seguits, sense pausa (bé, per anar a pixar, sí), de festa. A casa, preguntàvem per ells: “on és en Joan, o en Manel, o en Josep”(és igual), i la resposta durant aquests dies de Carnaval sempre era la mateixa. “De festa”.

S’ho van passar també que, per enguany, volien tenir la mateixa energia que l’any passat, però resulta que un informe mèdic els va alertar que, si es modificaven genèticament un altre cop, podrien tenir seriosos problemes de salut a llarg termini.

Però, a grans problemes grans solucions, així que els Yabadumbas tindran tanta energia, o més, que l’any passat durant el Carnaval, ja que aniran de “Quicky, el conill de Nesquik, perquè la vam veure bastant divertida aquesta disfressa, amb colors molt cridaners i ens va agradar, i a més com anirem abrigadets s’adaptava bastant al que nosaltres volíem”, va dir l’Albert Buscató, un dels cap de colla de la Yabadumbas.

Llavors, no té a res amb això de l’energia per aguantar sense dormir tots els dies de Carnaval. Sembla que la gent xerra molt i s’inventa les coses, tu. O no. Perquè si van de llet amb Nesquik, fins les orelles, durant les desfilades als Yabadumbas no hi haurà que els aturi per anar al servei…

I si van de conills de Nesquick, la carrossa l’han decorat “posant darrera el pot de Nesquick, al davant dos gots de llet plens d’aquest cacau, i amb el Quicky al voltant de la carrossa”, va explicar Buscató.

Els Yabadumbas no van posar barraca per la Festa Major “ni en posarem pel tema del nou imposta a les associacions sense ànim de lucre”, per la qual cosa cada membre d’aquesta colla posa “155 euros amb els que està inclosa tota la manutenció del Carnaval, l’arròs de dilluns i la disfressa, tot i que la modista va a part”, va assenyalar en Marc Soler, altre cap de la colla, que va especificar que “són 5 euros més que l’any passat per la disfressa, que al ser més complexa hem pagat una mica més”.

I si l’any passat van ser una cinquantena de mapatxes, enguany seran 66 Quickys, “s’han apuntat més amics i per això ha augmentat la penya”, han assegurat els dos Yabadumbas, tot i que asseguren que entre els 66 no hi han menors, “sense menors, mai… Bé venen dos nadons, que no arriben a l’any amb els seus pares, però no portem menors, mai”.

Davant la problemàtica que hi va haver de deixar o no anar les carrosses al port, en Marc i l’Albert reconeixen que “l’any passat va ser una mica caòtic, va haver-hi una mica de merder”, però a causa “que ve molta gent de fora que no viu el Carnaval el mateix que nosaltres”.

Lloguer de la nau correcte

Tant en Marc Soler com l’Albert Buscató troben correcte el lloguer de la nau, “perquè a Roses no trobes un local d’aquests dimensions per guardar la carrossa”.