Cinema a la Fresca

Encara queda molt per fer al Carnaval de Roses

Francesc Giner
Francesc Giner, portaveu de Gent del Poble a l'Ajuntament de Roses
Francesc Giner
Francesc Giner, regidor de Cultura i Festes de Roses

La clau de que aquest any el Carnaval de Roses hagi passat d’un suspens a un bé alt, ha estat sense cap mena de dubte, primer, per la campanya engegada des de fa quatre anys per l’Àrea de joventut, “Per carnaval no tot s’hi val” i, segon, per la reunió que va mantenir els representants de l’Ajuntament i la Policia Local amb els caps de colla.

La decisió de tancar el port la nit de divendres va ser el desencadenant d’aquesta reunió, on és va posar sobre la taula els problemes que, any rere any, anaven en augment, i a on es va fer un important exercici d’autocrítica.

Que el Carnaval de Roses hagi fet un pas important per la seva reestructuració de cares a millorar el que tenim, és una feina que hem fet entre tots. Encara queda molt per fer però, si volem que els visitants, i el públic en general, tornin a omplir l’avinguda de Rhode, i ho dic no com un tòpic, sinó com un fet contrastat.
La gent no ve o no és queda a veure tota la passada de les carrosses perquè aquesta és fa eterna, les colles van massa separades i això fa que no sigui atractiva.

No n´hi ha prou en dir que tot ha anat molt bé i que el comportament aquest any ha estat molt millor que els darrers anys, no, perquè, a més a més hem de voler que el públic torni i pugui gaudir de la passada sencera i que no hagi d’estar més de tres hores assegut per veure-ho tot.
Hem de ser més ambiciosos amb nosaltres mateixos i aconseguir-ho. Tots els demés actes de la festa han estat a l’alçada del que ha de ser el nostre Carnaval, encara que algú és pugui millorar.

Ara, per tant, hem de començar a treballar per fer que la passada torni a ser l’acte més important de la festa.