Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Àngel Burgas presenta a Roses el seu nou llibre titulat ‘L’actor Lucas Bilbo’

Per   /   10/10/2017  /   No Comentat

‘L’actor Lucas Bilbo’ és una obra que barreja la novel·la d’aventures i el thriller amb una temàtica social de fons, que es va presentar a la Biblioteca Municipal de Roses

‘L’actor Lucas Bilbo’

Àngel Burgas mostrant la seva nova obra: ‘L’actor Lucas Bilbo’

L’escriptor figuerenc de naixement, però rosinc també de cor, Àngel Burgas, no falta a la seva cita bianual de presentar un nou llibre. I divendres passat, com ja va fer al 2013 amb ‘Noel et busca’ i al 2015 amb ‘La mirada indiscreta’, divendres passat va presentar el seu últim llibre: ‘L’actor Lucas Bilbo’. Presentació que es va portar a terme a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

‘L’actor Lucas Bilbo’,obra que barreja la novel·la d’aventures i el thriller amb una temàtica social de fons, “és una ficció detectivesca, on en Bilbo intenta resoldre un cas sense l’ajuda de ningú, i que es la desaparició d’una noia, companya de l’institut, i amb la qual abans de desaparèixer es van dir un secret que ningú dels dos ho diria a cap altre persona sota cap concepte, i per això no li pot dir a la policia el que sap perquè trairia a la seva amiga desapareguda, tot i que si ho digués el cas es resoldria molt més ràpidament”, va explicar l’autor avançant un xic l’argument de la  novel·la.

Una novel·la que també planteja temàtica social molt complexa i que “és l’abús sexual dins la família, que avui dia molta gent jove desconeix o ho ha vist en les pel·lícules, però passa en la vida real i per això ho tracto en el llibre, amb molt de tacte, clar”, va dir Burgas.

Es un llibre que enganxa per la trama, però també per la problemàtica social que planteja

Els llibres de l’Àngel Burgas són d’aquells que enganxen, perquè com ell mateix confessa “m’ho treballo molt per a que al lector l’enganxi des del principi, i la trama detectivesca de Lucas Bilbo és apassionant perquè en ell sap coses que ningú sap, però no ho pot compartir amb ningú, i si a més l’afegeixes el plantejament del problema, del conflicte moral tant gros i complexa com el de l’abús sexual, són els principals atractius per al lector”, va dir l’escriptor com a reclam per llegir-ho.

Aquest nou llibre d’Àngel Burgas està escrit en dos temps, el present, quan Lucas Bilbo està en plena tasca detectivesca, i el futur, “als anys 2024  i 2035”, quan Bilbo és actor.

Com a dada anecdòtica assenyalar que el personatge de Bilbo no té res a veure amb un dels protagonistes de ‘El Senyor dels Anells’, “ni ho sabia que havia un personatge d’aquest llibre que es deia així, només buscava un nom que no existís i Bilbo ho vaig agafar de Bilbao, i es vaig estar temptat de dir-li Lluc però finalment es va quedar en Lucas Bilbo”, va confessar l’escriptor Àngel Burgas.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Ordenances fiscals de Roses per al 2019

“El secret de no pujar impostos és aconseguir que la població pagui els seus deutes amb l’Ajuntament”

Read More →
%d bloggers like this: