Mes de paraules

Help Catalonia, o com donar a conèixer al món el procés d’Independència de Catalunya

Propostes de país per a un nou temps
Anna Aroca, en un moment de la conferència

Anna Aroca, coordinadora de la plataforma Help Catalonia va visitar, ahir Roses, dins el marc del cicle de conferències ‘Propostes d’un país per a un nou temps’ organitzat per l’Ajuntament de Roses, per explicar com és dóna a conèixer internacionalment el procés d’Independència que viu Catalunya

Propostes de país per a un nou temps
Anna Aroca i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo

Si fa tres anys qualsevol persona fora d’Espanya posava en qualsevol cercador d’internet la paraula Catalonia, el resultat que donava eren referencies a personatges il·lustres, monuments històrics, ciutats més importants, l’història o la llengua de Catalunya, però cap referència sobre el procés d’autodeterminació que està vivint el nostre país. “Per això, va explicar la coordinadora  de  la plataforma Help Catalonia, Anna Aroca, a la xerrada que va oferir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, vam crear, ara fa tres anys, Help Catalonia, una iniciativa que va néixer amb la finalitat d’internacionalitzar el conflicte que estem vivint al nostre poble”.

Una conferència emmarcada dins el cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’ organitzat per l’Ajuntament de Figueres, i en la qual Aroca va remarcar que des de fora no entenien el que passava aquí, per això va començar a crear contingut mitjançant Help Catalonia, “perquè poguessin comprendre el que està passant, dels greuges que es pateixen aquí”, i va posar com a exemple el què va passar amb l’Estatut de Catalunya, que va ser aprovat democràticament, i des del govern central “decideixen que la voluntat d’un poble no serveix de res”.

Propostes de país per a un nou temps
Anna Aroca, en un moment de la conferència

En definitiva, va remarcar Aroca, “nosaltres el que fem és dirigir-nos a la comunitat internacional per a que pugui contrastar la informació que li arriba des de Madrid”.

Quan va néixer Help Catalonia el seus creadors no sabien “si això interessaria al món, i la gran sorpresa és què si que interessava, i arran de l’11 de setembre la demanda d’informació ha pujat moltíssim perquè la gent vol entendre què passa”.

En definitiva, la coordinadora de Help Catalonia va subratllar als assistents “la importància de la internacionalització del conflicte és basa en què si volem ser independents hem de parlar, de tu a tu, amb els altres Estats d’Europa, què ens reconeguin, i per això, primer ens han de conèixer”.

Help Catalonia està formada per voluntaris de la societat civil. No està adscrita a cap entitat, el que els dóna credibilitat de cares a la comunitat internacional.

Tothom pot ser voluntari accedint a Help Catalonia i entrar clicant a la part on demanen si es vol ser voluntari.

Anna Aroca va impartir la darrera conferència de la temporada del cicle ‘Propostes d’un país per a un nou temps’, un cicle que l’Ajuntament de Roses té previst reiniciar-ho a la tardor.