Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

L’aplicació ‘L’ull del temps’ per comparar l’evolució de Catalunya, disponible per a mòbils

Per   /   11/11/2016  /   No Comentat

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una apli per superposar la cartografia actual a la dels anys 1945 i 1956

Apli mòbil Ull del temps

Captura de pantalla de l’apli mòbil

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) posa a disposició per a mòbils, tant per a Android com per a iOS, la seva aplicació “L’ull del temps”, fins ara només accessible a la seva web.

Es tracta d’una eina que permet a l’usuari comparar la situació actual del territori a la de 1945 o 1956 i que pot tenir usos didàctics i per a la recerca en els àmbits relacionats amb l’urbanisme.

Tant l’aplicació per a mòbils com la web mostren la cartografia actual de qualsevol punt de Catalunya i, en moure el cursor sobre la pantalla, la imatge es transforma en una fotografia en blanc i negre que mostra aquell mateix indret en la data escollida.

La versió per a mòbils permet fer zoom sobre l’àrea, activar la localització de l’usuari, canviar entre la capa actual i la històrica i compartir la imatge obtinguda a les xarxes socials.

L’eina es basa en els vols fotogramètrics  que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és un producte de l’ICGC.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Montse Mindan revalida l’alcaldia de Roses

Read More →
%d bloggers like this: