Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

L’aplicació ‘L’ull del temps’ per comparar l’evolució de Catalunya, disponible per a mòbils

Per   /   11/11/2016  /   No Comentat

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una apli per superposar la cartografia actual a la dels anys 1945 i 1956

Apli mòbil Ull del temps

Captura de pantalla de l’apli mòbil

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) posa a disposició per a mòbils, tant per a Android com per a iOS, la seva aplicació “L’ull del temps”, fins ara només accessible a la seva web.

Es tracta d’una eina que permet a l’usuari comparar la situació actual del territori a la de 1945 o 1956 i que pot tenir usos didàctics i per a la recerca en els àmbits relacionats amb l’urbanisme.

Tant l’aplicació per a mòbils com la web mostren la cartografia actual de qualsevol punt de Catalunya i, en moure el cursor sobre la pantalla, la imatge es transforma en una fotografia en blanc i negre que mostra aquell mateix indret en la data escollida.

La versió per a mòbils permet fer zoom sobre l’àrea, activar la localització de l’usuari, canviar entre la capa actual i la històrica i compartir la imatge obtinguda a les xarxes socials.

L’eina es basa en els vols fotogramètrics  que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és un producte de l’ICGC.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

Un viatge solidari per anar a Fàtima, una odissea per tornar a Roses

Read More →
%d bloggers like this: