Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

L’origen de tot plegat s’exposa a Ca l’Anita mitjançant l’obra Anunnakis de Jaume Mach

Per   /   23/01/2018  /   No Comentat

L’artista jonquerenc Jaume Mach presenta en primícia a Roses la seva darrera obra, Anunnakis, realitzada en metacrilat

Anunnakis de Jaume Mach

L’artista Jaume Mach al costat de l’obra ‘Anu i Antu’, els Anunnakis que van ser l’origen de tot…

Qui som, d’on venim i on anem són preguntes recurrents que es fa l’artista jonquerenc Jaume Blanch o, si més no, són qüestions que reflecteix en les les seves obres per a que el espectador reflexioni sobretot això.

Unes obres que des del passat dissabte es poden veure a l’equipament cultural de Ca l’Anita en un exposició titulada Anunnakis, una paraula que està lligada als orígens de l’espècie humana, i fa referència, a grans trets,  a unes deïtats vingudes d’un altre planeta, que diversos divulgadors als darrers temps en escrits o programes de televisió, defensen que van instal·lar-se a l’antiga Mesopotàmia (avui l’Irak) fa mig milió d’anys per instaurar, mitjançant experiments genètics, el que avui coneixem com l’Hommo Sapiens.

I entre els quadres que es poden contemplar en aquesta mostra hi és el titolat ‘Anu i Antu’, “que són dos germans que van ser els primers Anunnakis que van venir a la terra, i amb l’abraçada que es van fer – i representada en el quadre- van crear l’explosió còsmica, el Big Bang”, va afirmar Jaume Blanch.

L’artista va fer servir per crear aquesta obra el suport del metacrilat, la qual cosa l’obliga a treballar “en negatiu, per darrera, començant pel primer pla, després el segon i finalment les formes fins tancar-ho”, va explicar l’artista puntualitzant que aquesta tècnica “té un problema, que si t’equivoques i has de treure la pintura amb aiguarràs el metacrilat et queda fumat, llavors has de llençar la peça i tornar a començar”.

Una bona representació de la població de La Jonquera va ser-hi present a Ca l’Anita per estar al costat de Jaume Mach en la presentació de la obra Anunnakis, que va inaugurar en primícia a Roses.
I una bona representació va ser l’encarregada de presentar-la, ja que l’assessor de Cultura, Toni Martínez, va donar la paraula al periodista Josep Pérez, a l’historiador de l’Art i amic de Mach, Enric Tubert, al ‘performer’ Joan Casellas, a l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez i a l’alcaldessa de Roses exercint d’amfitriona, Montse Mindan, destacant tots l’obra de l’artista.
Mindan va tancar els parlaments fent referència als elogis de Tubert per la sala de Ca l’Anita com a expositora d’art, afirmant que “és voluntat de l’Ajuntament que en aquí s’aculli diverses tipologies i sensibilitats envers l’art per tal d’arribar a quanta més gent millor”.

Anunnakis es pot visitar tots els dies a la sala d’exposicions de Ca l’Anita fins al 18 de febrer. De dilluns a divendres de 9 a14; i de 17 a 20 hores; i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14, i de 17 a 20 hores.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Festa de l’Any Nou Amazigh 2969

El poble Amazigh de Roses celebra aquest diumenge la Festa de l’Any Nou 2969

Read More →
%d bloggers like this: