Programa Reallotgem

Un Pessebre Vivent de Roses de qualitat tot i la poca gent per representar-ho

VIII Pessebre Vivent de Roses
El Naixement al monestir de la Ciutadella de Roses

Unes 600 persones van visitar el Pessebre Vivent de Roses els dos dies que s’han representat

VIII Pessebre Vivent de Roses
El quadre del Naixement al monestir de la Ciutadella de Roses

Unes 70 persones van representar els passats 17 i 18 de desembre el Pessebre de Vivent de Roses, que enguany va arribar a la seva vuitena edició. Una xifra de voluntaris no gaire suficient per poder fer un pessebre amb garanties, tot i això, els membres de l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, va oferir un Pessebre Vivent de qualitat.
Si bé és cert que en alguns quadres haurien estat millor amb més nombre de figurants, la decoració i lluminària va ser molt encertada.
La manca de voluntaris per realitzar el pessebre va quedar palès en una de les escenes, la del “Ferrer”, que no es va poder representar el dissabte, però si el diumenge. Així, si el primer dia es van veure 15 escenes, diumenge ja van ser 16.

Tot i les dificultats que tenen els membres d’AROFES alhora de poder confeccionar el Pessebre, en fan una “valoració molt positiva, perquè tot i la manca de recursos, sobretot humans, van poder presentar un Pessebre Vivent amb cara i ulls, que ha estat visitat per unes 600 persones”, va dir Ferran Prats, un dels voluntaris de l’Associació Rosinca de Festes.
Prats va destacar que la principal novetat d’enguany del pessebre de Roses va ser “la nova ubicació dels Reis Mags a tocar a la Muralla Grega, els qual estaven en una carpa acompanyats dels patges, els quals donaven caramels als visitants”.

Així, els quadres que es van poder veure van ser l’Anunciació, seguidament el Sant Josep Fuster, després els Pastors i Àngels, el Caganer, el Naixement ubicat per segon any al monestir de la Ciutadella, però amb més figurants que l’any passat i més lluminària.
I per la part de de darrera del temple religiós hi havia el Dimoni, i tot just al costat l’Escola.
Baixant cap a la Muralla Grega, els visitants es trobaven amb el Palau d’Herodes i l’Empadronament. I baixant vorejant la Muralla Grega hi el Mercat, les Remendadores, el Ferrer, l’Hort, els Reis Mags amb patges donat caramels,  el Campament Romà i, finalment la Taberna, on es va oferir, com ja és tradició, un brou calent a tots els visitants.

El 17 i el 18 van ser les úniques dates de representació del Pessebre Vivent de Roses

El calendari d’aquest 2016 per les dates de Nadal ha fet que el Pessebre Vivent de Roses s’hagi pogut celebrar només dos dies, els passats 17 i 18 de desembre, ja que, com explica Ferran Prats, “no hi havia més dates. Entre setmana la gent treballa, el 24, dia de nit bona, la gent està cuinant per fer el sopar, el dia Nadal molta gent no vindria i el cap de setmana següent, amb el Cap d’Any i el dia 1 de gener, passa el mateix que per Nit Bona i Nadal. I no podem fer-ho el cap de setmana del dia 7 perquè els Reis Mags ja han vingut”.

“Amb 300 figurants Roses podria tenir el millor Pessebre Vivent de Catalunya”

La principal manca que sempre ha tingut el Pessebre Vivent de Roses han estat l’escassetat de voluntaris. L’indret on se celebra, la Ciutadella, cap població arreu Catalunya el pot igualar. I des de AROFES sempre, i tornen a fer ara una crida per a que els rosincs i rosinques s’impliquin en la realització del Pessebre Vivent, “perquè en lloc de 70 figurants som 300, amb l’emplaçament de la Ciutadella podem tenir el millor Pessebre Vivent de tot Catalunya”, ha assegurat Prats.

[fsg_gallery id=”281″]