Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Sabies que…podries donar la volta al món dormint per la patilla?

Per   /   20/07/2012  /   No Comentat

Estem parlant del “Couch Surfing”. Si no saps anglès o has caigut en el parany de traduir literalment, et direm que no es tracta de cap esport aquàtic i menys encara de fer el gos al sofà. Sinó d’una modalitat d’allotjament a cases particulars de forma gratuïta. T’expliquem de què va aquest invent.

Què és?
És un servei gratuït en línia d’allotjament a cases o pisos particulars, normalment als sofàs, encara que també podria ser en llits o fins i tot a terra. Només s’accepten donatius per alguns conceptes com ara el menjar o altres tipus de col·laboracions no econòmiques. L’intercanvi no ha de ser necessàriament recíproc, és a dir, si t’allotges a casa d’algú no és obligatori cedir-li també casa teva.

Però el “coach surfing” és molt més que un intercanvi d’allotjament, ja que esdevé un intercanvi cultural per la relació que s’estableix entre la persona que rep i la que visita. El teu amfitrió pot ser el millor guia turístic que podries trobar i, fins i tot, s’arriben a organitzar activitats conjuntes.

Una història no massa llarga
Sembla que la idea original neix a les trobades que el surfistes americans i australians feien i on compartien l’allotjament a les seves cases.

L’any 2003 CouchSurfing International Inc, corporació sense ànim de lucre amb seu a San Francisco, impulsa i dóna cos a aquesta idea creant aquest servei gratuït d’intercanvi de cases i serveis en línia. Actualment té més de 3 milions de membres a 246 països arreu del món.

Com funciona?
La inscripció és obligatòria i has d’omplir el teu perfil com a receptor/a i/o visitant donant el màxim d’informació sense necessitat d’explicar detalls gaire personals. Recorda que aquest tipus de relació es basa en la confiança mútua i el respecte. Des d’aquest moment ja podràs gaudir del servei com a membre de ple dret. Escollir/oferir sofà i intercanviar missatges amb la resta de la comunitat.

Petits detalls a tenir en compte

  • Cerca persones amb afinitats comunes atès que la possible relació d’amistat serà més que probable.
  • Envia una sol•licitud agradable i on l’altra persona pugui veure quin tipus de persona ets, què esperes del teu viatge, etc.
  • Recorda que aquest no és un sistema per anar per la patilla a pensió complerta. Compra el teu propi menjar, ja que podràs utilitzar la  cuina de l’amfitrió, i no et repengis massa dies. Amb 3 o 4 dies ja n’hi ha prou.
  • Si ets un/a visitant no estaria de més portar algun detallet per l’amfitrió/na.
  • Si tens dubtes sobre la persona que rebràs o visitaràs llegeix bé el seu perfil i consulta les opinions que altres membres puguin haver publicat sobre aquesta persona. Desconfia de perfils amb molt poca informació o amb frases massa genèriques.
  • És important que deixis la teva opinió al web  de Couch Surfing després d’una experiència, ja que aquesta informació serà de gran utilitat per altres usuaris/es.
  • Si no acabes de veure-ho clar, cerca a Internet experiències d’altres usuaris.

Quants milions de sofàs creus que hi ha al món? Molts d’ells t’esperen.

Enllaços relacionats

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Mar Cortés guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses amb el treball “L’Alzheimer: música per reviure”

Read More →
%d bloggers like this: