Programa Reallotgem

Ser parella lingüística és una de les millors experiències que es pot viure a Roses

A Roses, el Voluntariat per la llengua no s’atura, i si vols tu també pots formar una parella língüística

Voluntariat per la llenguaLa Imane i el Yassin són del Marroc i estan estudiant català a Roses. La Maria i en Luiggi són del Perú i també estudien català amb nosaltres. La Griselda i l’Estela són de l’Argentina i ja han fet 45 h de català. La Davylla i en Junior són del Brasil i estan fent el curs B2 de català. L’Abdlhafid és amazic, l’Anca és romanesa i la Isabel és xilena, i tots tres volen seguir aprenent català.

Tots i totes tenen moltes coses per compartir i els encantaria poder-ho fer en català. Els donaràs un cop de mà? Et faràs voluntari per la llengua? Només has de ser major d’edat, disposar d’1 hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de compartir la teva llengua amb algú que vol parlar-la millor. Podeu quedar a l’hora que vulgueu, al lloc que vulgueu, per parlar del que vulgueu. Podeu anar a fer una passejada pels camins de Roses, podeu anar a la platja, podeu anar a fer el toc, podeu aprofitar per anar a comprar al mercat…

Tot i això, formar part d’una parella lingüística va molt més enllà de trobar-vos per conversar en català: el Voluntariat per la llengua ofereix tota mena d’activitats culturals i socials en català. A més, tots els participants disposen d’un carnet que permet obtenir avantatges en un munt de llocs. Per tot aixó, ser parella lingüística és una de les millors experiències que es pot viure a Roses

Participar en el Voluntariat per la llengua és una gran experiència. Si ets voluntari, ajudaràs a fer créixer el català i t’enriquiràs personalment amb noves coneixences. Pensa-hi!

Si t’engresca la idea i tens ganes de participar en aquest programa, posa’t en contacte amb l’Oficina de Català de Roses, a la plaça Sant Pere, 1, 2n, a l’edifici de Ca l’Anita (972 25 39 47 / roses@cpnl.cat). Hi trobaràs un bon grup d’estudiants que tenen ganes de millorar el català parlat i volen aprofitar l’estiu per aconseguir-ho.

El Voluntariat per la llengua, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que el parlen normalment (voluntaris). S’han format 125.000 parelles lingüístiques des de l’inici del programa l’any 2003, ara fa 15 anys.