1.200 persones acomiaden el Festival Sons del Món 2012 a la Ciutadella

Love of Lesbian

Poet in Progress, com a teloners i Love of Lesbian, com el grup estrella de la nit van cloure una nova edició del Festival Sons del Món que se celebra conjuntament a les poblacions de Vilabertran i Roses conjungant música, gastronomia i enologia en un espai patrimonial de luxe.
Va ser una cloenda magnifica pel que respecte als musics i l’assistència de públic, ja que es van donar cita unes 1.200 persones al recinte fortificat de la Ciutadella per veure a tots dos grups musicals. Hi havien molts incondicionals de totes dues bandes, tant de Poet in Progres com de Love of Lesbian.
Els teloners es van fer esperar i van sortir a l’escenari deu minuts després del previst, a les 22:30 hores, però de seguida van escalfar al públic assistent, que estava acompanyat de la tramontana. Aquest grup de Barcelona, que va nèixer l’any 2002 per consolidar-se en la seva formació actual amb Lynne Martí (veu), Francisco Guisado Rubio i Toni Sánchez (guitarres), Nacho Arola (baix) i Dani K-t-na (bateria), va ser un bon aperitiu pel plat fort de la nit, Love of Lesbian. Aquest quintet tenia ganes de tocar, passar-s’ho bé i fer que el públic es contagiés.
Santi Balmes, el vocal, ja portava una setmana instal·lat a Roses que va coincidir amb el gran incendi de l’Alt Empordà, “fa uns dies que sóc aquí i estic una mica flipat amb tot el que ha passat, referint-se al foc, per això, ael següent tema està dedicat als bombers i als voluntaris, perquè són “seres únicos”.
Els components de Love of Lesbian van presentar a Roses el seu últim disc “La noche eterna/Los días no vividos”, i van oferir als seus seguidors un concert memorable “sense presses” com va anunciar Balmes al començament. Van estar al voltant de dues hores a dalt de l’escenari fent, fins i tot, mitja part. El públic, fidel, va saltar i ballar amb la música de Love of Lesbian mentre saborejavan una copa de vi Gran Caus blanc de Can Ràfols dels Caus (DO Penedès), seleccionat pel sommelier Roger Viusà.
Va ser, repetim, una cloenda magnífica per l’edició 2012 de Sons del Món.