1.221 persones que viuen a residències de gent gran a Catalunya tenen diagnòstic de coronavirus

Coronavirus residències gent gran

Fins ahir s’han confirmat que són 199 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 336 amb persones amb simptomatologia

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que, amb dates tancades a 2 d’abril, i segons la informació que els hi ha fet arribar els propis centres, hi ha 1.221 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, 239 residents estan hospitalitzats.

A Catalunya hi ha un total de 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

Fins a aquesta data s’han confirmat també que són 199 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 336 amb persones amb simptomatologia. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

Pel que fa als i les professionals, 3.702 estan aïllats o tenen simptomatologia, d’un total de més de 75.000.

Durant el mes de març, a les residències catalanes han mort 511 persones per coronavirus, segons les dades fetes arribar per les residències al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’any 2019 van morir a les residències de gent gran de tot Catalunya 10.979 persones, i l’any 2018, 11.402 persones, el que suposa un mitjana mensual de més de 900 defuncions.

L’emergència sanitària que vivim pel Covid-19 ha posat els centres residencials d’atenció a les persones, especialment les de gent gran, en una situació complexa. Són centres on es concentra un col·lectiu molt vulnerable per la seva edat avançada –l’edat mitjana dels residents és de 84 anys-, la majoria dependents i grans dependents, i on el 90% presenten malalties prèvies.