1.298 rosincs i rosinques es fan la prova PCR durant el cribratge massiu que es va realitzar a la Vila

Cribratge massiu a Roses
1.305 persones van passar pel Teatre de Roses per fer-se la prova PCR d’automostra nasal

Aquesta quantitat significa un 10 % de la població d’entre 16 i 60 anys que estava cridada a fer-se el PCR d’automostra nasal

El Departament de Salut va portar a terme un cribratge massiu a la Vila de Roses en experimentar-se un augment de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la Vila, amb un risc de rebrot que es va enfilar fins als 835,93 punts i amb una taxa de reproducció de 1,31.

Aquest cribratge massiu es va portar a terme aquest passat dimecres al matí i ahir dijous  a la tarda al Teatre Municipal de Roses, havent-hi una molt bona resposta per part de la ciutadania. “Estem molt contents, no només des de l’Ajuntament, sinó també des del CAP i la Direcció General de Sanitat de les comarques gironines perquè la participació a Roses ha estat mot alta, i en comparació amb altres municipis ha estat encara molt més alta”, ha afirmat el regidor de Sanitat, Marc Danés, per especificar tot seguit que “dimecres van passar pel teatre 640 persones i ahir dijous 658, per fer un total de 1.305 ciutadans que han tingut la voluntat de fer-se el PCR d’automostra nasal i col·laborar en poder fer aquest estudi de saber quanta gent asimptomàtica tenim a Roses”.

Aquestes 1.298 persones suposa el 10% de la població d’entre 16 i 60 anys que estava cridada a participar en cribratge massiu  van passar pel Teatre de Roses, i d’aquest segment de població, la majoria que es van fer l’automostra són els d’entre 40 i 50 anys, franja d’edat de més alt percentatge de positivitat de coronavirus durant les darreres setmanes.

De cares a la setmana vinent, l’Ajuntament de Roses tindrà el global de les dades del cribratge massiu, el total de negatius, de positius, de persones asimptomàtiques amb anticossos, “dades de les quals donarem i informarem dels resultats”, ha assenyalat Danés.

Segurament no serà el primer i únic cribratge que es faci a Roses

Segons ha desvetllat el regidor de Sanitat “aquest no serà l’únic cribratge que es farà a Roses, ja que la idea que es siguin successius en el temps, per tant, segurament d’aquí a 15 dies haurem de tornar a fer una crida a la gent per a que es torni a fer una automostra”.

Crida a l’autoresponsabilitat

Marc Danés ha volgut fer una crida “a l’autoresponsabilitat de la gent de Roses durant aquest mes de maig per tal d’evitar la possibilitat que segueixi pujant els casos positius i poder encarar la temporada dels mesos d’estiu amb tranquil·litat, sanitàriament parlant, però que sigui molt activa de cares al turisme”.