Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

1.310 kg d’arròs i 1.100 litres de sopa de peix surten de Roses cap a Ucraïna

Ajuda a Ucraïna
Pere Gotanegra carregant el camió que va sortir el passat mes de març en direcció a Ucraïna

Aquesta quantitat d’arròs ha estat donada per la ciutadania de Roses i el Rotary Club mentre que el fumet l’ha donat la planta d’envasat de l’empresa Pescadors de Roses

Un tràiler provinent de Madrid i després de passar per Barcelona ha sortit de Roses al voltant de les 15 hores carregat amb 1.310 kg d’arròs i 1.100 litres de fumet en direcció a la frontera entre Romania i Ucraïna.

Una quantitat de menjar i fumet que ha recollit la planta d’envasat Pescadors de Roses després que el seu gerent, Pere Gotanegra, va anunciar per les xarxes socials que recollien arròs per enviar-lo a Ucraïna. “I la col·laboració ha estat brutal, perquè molta gent venia fins a la planta a portar el quilos que podia, i amb l’aportació també del Rotary Club hem superat els 1.300 quilos en tan sols 6 dies. Ha estat tot un èxit”, ha assenyalat Gotanegra. Aquesta quantitat d’arròs “que suposen unes 13.100 racions”, ha estat complementada pels 1.100 litres de sopa de peix, “amb els que poden fer unes 3.660 plats de sopa” que el propi gerent de Pescador de Roses ha decidit enviar cap a Ucraïna.

Però, un cop aconseguit el menjar s’havia de trobar la manera d’enviar-lo cap a Ucraïns, per la qual  cosa “em vaig posar en contacte, a través del noi d’Ucraïna que viu a Roses, en Dani Godou, amb l’associació “Hambre Zero” de Madrid, que està flotant camions per enviar aliments cap a Ucraïna i parlant amb el gerent d’aquesta entitat em va dir que faria passar un camió per Roses per transportar l’arròs i el fumet”, ha explicat Pere Gotanegra.

Es preveu que entre les pròximes 30-40 hores l’arròs i el fumet, més els altres aliments que transporta el camió arribin a mans de la població ucraïnesa.