1.493 positius nous de coronavirus registra Catalunya en les darreres 24 hores

Comunicat del Departament de Salut

Els casos positius acumulats de coronavirus a Catalunya s’eleven als 89.727

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 89.727 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya, el que suposa un augment de 1.493 de nous casos respecte ahir. 

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.244 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 71.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 40.734 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la COVID-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 15.584 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

A Roses, els casos positius acumulats de coronavirus han augmentat fins als 85, i els casos sospistosos (que corresponen a individus que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica PCR o test ràpid amb resultat positiu) s’eleven als 1.071.
A l’Alt Empordà, els casos positius acumulats són 1.014, i els casos sospitosos 8.075.

Respecte a Figueres (mireu document adjunt) compta amb 388 casos positius acumulats de coronavirus, 40 més que ahir, amb 10 morts. Vilafant, per la seva part, manté la mateixa xifra de 40 positius i 2 morts.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.677 persones fins ara, amb la COVID-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.948 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.116 a una residència i 805 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

 Documents adjunts:

S’adjunten diferents documents amb dades de tots els municipis afectats per les mesures per contenir els brots de Covid-19.

En els documents adjunts de municipis i comarques, els casos dels positius acumulats inclouen només les proves PCR.