Inici Actualitat 10.355 vehicles de 4 rodes o més han passat pel Parc Natural...

10.355 vehicles de 4 rodes o més han passat pel Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

La restricció d'accés al Parc Natural del Cap de Creus es va iniciar el 15 de juliol i va finalitzar el 31 d'agost

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Roses ha aplicat la Fase 0 del Pla de Mobilitat del PN del Cap de Creus

A l’igual que l’estiu passat, l’Ajuntament de Roses ha portat a terme la limitació d’accés de vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus entre el 15 de juliol i el 31 d’agost. Ha estat una restricció d’accés temporal que s’ha dut a terme entre les 10:30 a les 16:30 hores, tenint el punt de control d’accés a la carretera de Montjoi, tot just amb l’encreuament amb el mirador de Punta Falconera.

I enguany, durant aquest mes i mig de limitació al Parc Natural “han passat 10.355 cotxes, un xifra, tot i que important, s’ha reduït en mil respecte a l’any passat quan van passar 11.400 vehicles”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner.

Aquesta mesura, que va estar acompanyada, entre d’altres accions, de panells informatius de grans dimensions situats en punts estratègics de la Vila, com ara a l’inici de la carretera de Montjoi amb la confluència de la Gran Via Pau Casals, on s’informava dels dies de limitació d’accés i de l’horari en què la circulació a vehicles de 4 rodes o superiors va estar restringida, va ser necessària desenvolupar-la arran de la gran saturació de vehicles al Parc Natural de Cap de Creus els anys anteriors al 2021, que va posar en risc la seguretat de les persones davant un possible emergència. “Les restriccions d’accés és una manera molt eficient d’evitar riscos i de tenir cura per les seguretats de les persones, que era el seu principal objectiu”, ha indicat Giner.

Aquesta limitació temporal d’accés al Parc Natural s’emmarca en la Fase 0 del Pla de Mobilitat del PN del Cap de Creus que vol desenvolupar l’Ajuntament de Roses. Una Fase 0 que es tornarà a aplicar l’any vinent, ja que“els tràmits burocràtics són molt lents, a part que s’ha de parlar amb els propietaris dels terrenys on estan previstes les places d’aparcament”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient de Roses.

El Pla de Mobilitat del PN del Cap de Creus, a banda de la creació de més de 200 places d’aparcament suposarà la regulació automatitzada i informatitzada de l’accés al Parc, així com l’adequació d’espais físics d’acord a les necessitats.

Exit mobile version