Fira de la Rosa de Roses

10 anys desfilant com a colla pel Carnaval de Roses… Tarary, Tarary!!

La Conchi, la Yolanda i en Popy amb la seva carrossa

La colla Tarary estarà enguany d’aniversari. Fundada el 2012 celebraran 10 desfilant pel Carnaval de Roses, per això, muntaran una gran festa d’aniversari durant les desfilades

La Conchi, la Yolanda i en Popy amb la seva carrossa
La Conchi, la Yolanda i en Popy amb la seva carrossa

30 cabareteres van passejar per la rua del Carnaval de Roses durant l’any passat. 14 Tarary’s aniran disfressats de “les diferents disfresses amb les que ens hem vestit durant aquest deu anys, perquè és el desè aniversari de la colla i farem una festa de cumpleanys, que serà un homenatje als deu anys de la colla i amb els quals tancarem una etapa de la mateixa”, ens va dir Yolanda Sierra, cap de colla de la Tarary juntament amb José Luis Martos, Popy.

Així, si la colla Tarary! va de aniversari la carrossa serà “el nostre lloc de trobada per celebrar l’aniversari, amb fotos de tots els anys anteriors i recordatoris dels carnavals passats”, afirma Sierra.

Si l’any passat van ser 40 cabareteres les que van desfilar amb aquesta colla durant el carnaval de 2012, enguany només seran 14, “els que vam iniciar la colla” els que hi seran a la festa de celebració del desè aniversari que organitzaran durant les desfilades.

La colla Tarary! va muntar barraca per la festa major però segons Yolanda “no serveix de res”. Com que no serveix de res? “M’explico, les barraques es van fer per donar qualitat al carnaval i l’únic que dóna de moment es quantitat, és a dir, la gent inverteix els diners en comprar carrosses més grans, per encabir més gent, amb una finalitat: Fer diners! I després veus la seva  decoració de la carrossa i les seves disfresses i en dones compte que l’inversió no l’han fet en guanyar qualitat. O sigui que l’objectiu original de la creació de les barraques no es cunpleix”.

tarary1Segons la mateixa cap de colla, els diner fets amb la barraca de l’any passat no “van ser massa”, per la qual cosa les despeses del carnestoltes l’amortitzen mitjançant la quota que és de “125 euros els adults i 50 els petits, i amb aquests diners bevem i mengem durant els 6 dies de carnaval, 4 de Roses i 2 de Castelló d’Empúries”

“El total del nostre pressupost, afirma en Popy, és de 1.300 y 1.500 euros”. “I amb aquests diners no ens falta mai de res durant la celebració de tots dos carnavals, el de Roses i Castelló”, afegeix la Concha Sierra, germana de Yolanda.

Doncs ja sabeu, si veieu durant les rues del carnestoltes a una carrossa que va al seu rotllo, no passa res… Estan d’aniversari!

Un aniversari que suposarà “el final d’una etapa de la colla Tarary!”