11.700 kg de menjar es van recollir a Roses pel Gran Recapte d’Aliments

Gran Recapte d'Aliments a Roses
Part dels 11.700 quilos que es van recollir al Gran Recapte d'Aliments a Roses

Una quantitat que suposa uns 1.000 kg menys de menjar que al Gran Recapte de l’any passat

Gran Recapte d'Aliments a Roses
Part dels 11.700 quilos que es van recollir al Gran Recapte d’Aliments a Roses

“Menys quantitat que l’any passat, però més qualitat pel que fa a la varietat d’aliments”, ha afirmat el president de Càritas Roses, Pere Bohigas, sobre la quantitat de quilos d’aliments que es van recollir durant divendres i dissabte en els 10 supermercats de la Vila que van participar en el Gran Recapte.

Menys quantitat, “s’han recaptat 11.700 quilos, tot i que, com encara hem d’acabar fer el recompte, segurament arribarem als 12.000, que és inferior, uns 1.000 quilos menys, a la de l’any passat quan va vorejar les 13 tones”, ha manifestat Bohigas, però de més qualitat, “és a dir, la campanya que vam fer a través dels mitjans de comunicació sobre quin tipus d’aliments necessitàvem ha funcionat, i hem recollit productes de més qualitat pel que fa a la varietat del menjar, per tant la baixada de la quantitat s’ha vist compensada per la pujada de la qualitat”.

Segons el president de Càritas Roses, entitat que coordina el Gran Recapte a la Vila, això com el Centre de Distribució d’Aliments, el CDA, “permetrà diversificar més els aliments que podem oferir a les persones necessitades”.

Recordem que per aquest Gran Recapte es demanava, sobretot, no donar arròs, macarrons o espaguetis, perquè hi ha un sobre estoc al CDA provinent de la Comunitat Europea, i en canvi si aportar llet, sucre, cacau, potets de fruita, llaunes de conserva de llegums, tomàquet, sardines i pasta per fer sopa. Tot i això, molta gent el que donava era arròs i pasta que després, gràcies als supermercats es van poder bescanviar per productes que el Centre de Distribució d’Aliments necessita per repartir entre els rosincs i rosinques.

Gràcies Voluntaris!

Gran Recapte d'Aliments a Roses
Voluntaris del Gran Recapte d’Aliments 2015 a Roses

Més de 100 voluntaris han participat en aquest Gran Recapte d’Aliments de 2015 a Roses, una col·laboració que Pere Bohigas ha volgut “agrair especialment perquè sense ells seria impossible portar una iniciativa d’aquesta envergadura, i sobretot, la quantitat de persones que han participat ha permès fer un torn d’horaris d’entre 4 i 5 hores. Torns que han portat molt bé tots els coordinadors”.
Voluntaris de la Creu Roja, de Càrites, de la Xarxa de Convivència i ciutadans a títol particular són els que van estar divendres i dissabte donant un cop de mà per ajudar als demés, com la Mafalda Arnolds, que va col·laborar “perquè tenim un problema, i és que uns tenen molt, d’altres tenen poc, i d’altres que no tenen absolutament res, per això hi ha que col·laborar, perquè tots sortim cap endavant”.

Repartiment dels aliments al CDA

Ara, els aliments es repartiran, com es fa habitualment, des del Centre de Distribució d’Aliments, tots els dimarts i dijous, a les famílies més necessitades. Famílies que el departament de Benestar Social de l’Ajuntament atorga uns punts, segons unes variables com la quantitat de membres, que els donaran dret a una quantitat determinada d’aliments del CDA.