Fira de la Rosa de Roses

12 barraques, 2 menys que l’any passat, hi haurà al recinte firal per la Festa Major de Roses

Barraques de la Festa Major de Roses 2017
Un moment de la reunió entre els responsables del departament de Festes de Roses i els cap de colla de carnaval

El nombre de taules i cadires per poder menjar, però, es manté, ja que cada barraca disposarà de més quantitat per cobrir les baixes a l’haver-hi dues barraques menys

Barraques de la Festa Major de Roses 2017
Un moment de la reunió entre els responsables del departament de Festes de Roses i els cap de colla de carnaval

Dimecres al vespre els responsables de departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roses va mantenir una reunió amb els 12 caps de colla de carnaval que enguany disposaran d’una barraca a la Festa Major per informar-los de les normatives que regiran enguany al recinte firal de l’antic càmping Bahia.

Dies i horaris d’obertura

A la reunió es va informar que les barraques tindran els següents horaris d’obertura: els dies 10, 13 i 15 d’agost serà de les 8 dels vespre fins a les 3:30 hores; i els dies 11, 12 i 14 d’agost es podrà tenir obert fins les 5:30 de la matinada.

12 barraques en lloc de 14 a conseqüencia d’una sanció

Un horari que s’haurà de respectar fil per randa sinó es vol ser objecte d’una sanció com va ocórrer l’any passat, quan dues colles no van complir l’horari, i enguany han estat sancionades a no poder disposar d’una barraca, i per això enguany són 12 en lloc de 14. Una sanció, s’ha de dir, que han pogut complir per que l’han sol·licitada, la barraca, i com només hi havia 14 sol·licituds, s’han quedat sense. Però en el cas que s’haguessin presentat, com anys anteriors, 17 o 18, i s’hagués fet un sorteig i no els hagués tocat, la sanció encara estaria pendent per a l’any vinent.

Unes sancions que “es van introduir a les bases del reglament de les barraques a petició de les mateixes colles i les hem de fer complir”, va manifestar el regidor de Festes, Francesc Giner.

Però, el fet de ser-hi menys barraques, el servei als visitants del recinte firal es mantindrà igual que l’any passat, “sí, per tal de cobrir les baixes en nombre de taules i cadires que portaven les barraques sancionades, s’ha decidit repartir-les entre les barraques que hi seran, així cadascuna disposarà de 14 taules i 56 cadires”, va assenyalar Giner.

Així mateix, es va decidir modificar la ubicació de les barraques. Si en anys anteriors s’instal·laven format un U, a la reunió es acordar que enguany no es posaria les dues del final que quedaven mirant a l’escenari, “perquè així, quan la gent entra ja veu tot l’ambient i la festa perquè estarà tot més obert, i no com en edicions passades, que les barraques quedaven com en un espai tancat”, van afirmar els caps de colla per argumentar que era millor no fer la U com fins ara.

Així les Barraques queden de la següent manera:

ESCENARI
TORRA CASTANYES LOS NENUCOS
VENIM DE L’HORT PIM PAM PUM
ELS AMICS MISSION POSSIBLE
COLLA DEL TECH SANT TORNEM-HI
LOS LERELES A CORRE CUITA
COLLA BRUEL BAI DE FEIS

 

Aspencat, Celtas Cortos i La Pegatina, caps de cartell de les Barraques de la Festa Major de Roses 2017

Pel que fa a la vessant musical , el departament de Festes ha apostat per les Barraques de la Festa Major de Roses 2017  per concerts amb “per grups de la comarca, o bé locals, per a que tinguin l’oportunitat d’actuar davant de molta gent, i els tres dies més potents, l’11 d’agost el dediquem al rock català amb l’Aspencat, grup a primera línia del panorama musical a casa nostra, el dia 12 al rock dedicat a la gent més veterana, amb els Celtas Cortos; i el dia 14 d’agost serà per al tercer cap de cartell de les Barraques, La Pegatina, un concert dirigit a un públic jove”, va desvetllar el regidor de Festes.

Preus de les Barraques

Els preus que es van establir a la reunió per a les Barraques de la Feta Major d’enguany són els mateixos que l’any passat, així, que aquests són els preus mínims pels diferents tipus de menjar i beure:

Begudes Preu Entrepans Preu Altres Preu
Aigua 1 € Pinxo 2 € Patates 1,5 €
Refresc 1,5 € Botifarra 3 € Patates braves 2,5 €
Cervesa 1,5 € Llom 3 € Cafè i tallat 1 €
Cervesa Litre 4 € Bacon 3 € Cigaló 2 €
Beguda energètica 2,5 € Bikini 2,5 €
Combinat/Mojito 5 € Frankfurt 3 €
Combinat Litre 10 € Suplement Formatge 0,50 €
Combinat Beguda energètica 6 € Suplement ceba 0,50 €
Combinat Beguda energètica Litre 12 €