120 km corrents sense parar per unir els 4 Refugis de la Tramuntana

els 4 Refugis de la Tramuntana

Simó Coll, Rubén Cruz i Juan Diego Martín en el moment de començar a còrrer (davant l'Hotel Marina) per completar els 120 km de la Ruta dels 4 Refugis de la Tramuntana

Tres atletes, un de Roses, un de Vilajuïga i un tercer de Torroella de Montgrí estan corrent ara mateix els més de 120 km que consta la Ruta dels 4 Refugis de la Tramuntana que va des de la Vila Rosinca fins a Albanyà

La Ruta del 4 Refugis de la Tramuntana és un recorregut de poc més de 120 km amb 5800 metres de desnivell positiu que organitza el Centre Excursionista Empordanès (CEE), en 4 etapes, per celebrar el seu 50è aniversari.
La primera de les etapes surt de Roses fins arribar al Coll de Banyuls, on és el primer refugi.
La segona va des de Banyuls fins al refugi Forn de Calç, a Recasens. La tercera finalitza al refugi de Les Salines, a Maçanet de Cabrenys, i la quarta al refugi de Bassegoda, a Albanyà.

I ahir, a les 8 del vespre, l’atleta de Roses, Juan Diego Martín (@expressoexperience), el corredor de Vilajuïga, Simó Coll (@si_co_co), i l’atleta de Torroella de Montgrí,  Rubén Cruz (@pajarutrail), van sortir des de l’Avinguda de Rhode de Roses, per cobrir aquests més de 120 km sense parar. “Sortim des de Roses perquè és la ruta original que va fins a Albanyà”, va explicar Martín. I el motiu de fer aquesta distància tan llarga non stop, és a dir, sense parar, “va ser per una proposta d’en Rubén, ens ho va proposar i com la nostra passió és córrer i si és per mig de la natura encara més, de seguida li vam dir que sí. I així celebrem el 50è aniversari del Centre Excursionista Empordanès d’una tirada”, va dir en Juan Diego.

Els tres atletes, amb molta experiència en curses ultra llargues, no estan sols en la seva aventura, ja que amb els socis del CEE han programat el repte amb punts d’avituallament on els corredors podran parar el temps suficient per menjar i hidratar-se convenientment. “A la carretera de Llança tenim un primer punt on ens està esperant gent del CEE, i al refugi de Coll de Banyuls també hi ha un altre punt d’avituallament, i a partir d’aquí ja són varis els  punts que trobarem al llarg de tot el recorregut, com a Recasens, La Jonquera o Les Salines”, va explicar Simó Coll.

L’objectiu marcat pel tres atletes és fer la Ruta del 4 Refugis de la Tramuntana “en menys de 24 hores, si la fem una mica per sobre de les 24 hores també estarà superbé, però el repte dins del repte de fer 120 km sense parar és fer-ho en menys d’un dia”, va desvetllar Ruben Cruz, abans de sortir a córrer.

Martín, Coll i Cruz veuen factible assolir els dos reptes, tot i que el handicap més important amb els que es troben “és la temperatura, això no ho podem controlar i és més ens preocupa, estem a les 8 del vespre i encara en tenim 29 graus de temperatura i si fa molta calor durant al nit, o sigui, si no baixem dels 20 graus, ens condicionarà durant el dia de demà (avui) i pot canviar l’estratègia que tenim prevista durant la travessia”.

Si els tres atletes aconsegueixen realitzar aquest repte serà, sens dubte, una gran celebració del 50è aniversari del Centre Excusionista Empordanés, alhora que una manera de promocionar aquesta Ruta del 4 Refugis de la Tramuntana, que va des de Roses a Albanyà, que ni molt menys s’ha de fer una tirada, al contrari, tranquil·lament en quatre etapes fent nit a cadascú dels refugis, perquè per això es van crear.