Fira de la Rosa de Roses

127 persones es van apropar pel Casal d’Avis de Roses per fer la seva donació de sang

Els Bombers t’acompanyen a donar sang
La rosinca Teresa Turigas fent la seva donació de sang amb un gran somriure

D’aquestes 127 persones, 123 van donar sang, 10 ho van fer per primera vegada, mentre que 5 van donar mèdul·la òssia i els 4 restants es van desestimar la seva donació per diferents motius

Dins la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, es va celebrar aquest passat dissabte, al Casal d’Avis de Roses, una jornada de donació.

Jornada que es va dur terme de 10 a 14 hores i de 16 a 20:30 hores i per les que van passar un total de 127 persones. “Ha anat molt bé, han vingut molts donants, per la qual cosa estem contents per la participació de la ciutadania de Roses, ja que hi ha molta gent que necessita sang i les reserves estan molt al límit, i les donacions es duent a terme per tal que no falti mai sang”, va afirmar la metgessa Laia Rigat.

De les 127 persones que van anar fins al Casal d’Avis, 123 va poder donar sang, de les quals 10 ho van fer per primera vegada, mentre que 4 no ho van poder fer per diferents motius, i destacant les 5 que van fer la seva donació, però no de sang, sinó de mèdul·la òssia.

I una de les persones que va anar al Casal d’Avis va ser la Teresa Turigas, rosinca que sinó va ser l’última vegada que ho va fer, serà una de les últimes, ja que en arribar a l’edat de 70 anys ja no es permet fer més donacions.

Què es fa amb la sang un cop donada?

La doctora Laia Rigat va explicar que “la sang, un cop l’hem recollida del donant, es porta al Banc de Sang on és processada i analitzada per a que tot estigui bé, és a dir, que no hi hagi cap malaltia infecciosa i s’emmagatzema a l’espera de donar-la a una persona que la necessiti”.

Objectius de la donació de sang

L’Associació de Donants de Sang té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma a les comarques gironines d’una manera totalment altruista, fins arribar a l’autosuficiència en la sang i derivats de la mateixa. Per poder complir aquest objectiu, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de què la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.