13 colles de carnaval ja tenen la seva Barraca per la Festa Major de Roses

Distribució de les Barraques de Roses per la Festa Major d'enguany

Les Barraques de la Festa Major enguany pugen preus, però només en el refresc de cola, les patates, les patates braves i els entrepans calents

Festa Major de Roses
Distribució de les Barraques de Roses per la Festa Major d’enguany

En anys pretèrits per optar a una de les 14 Barraques que durant la Festa Major s’ubiquen a l’espai de les Fires les colles de carnaval s’havien d’encomanar a la sort per a que el sorteig fos favorable i les toqués una.

Un sorteig que s’havia de fer perquè només hi ha 14 Barraques, però la sol·licitaven 20.

Però, de que al 2015 va entrar en vigor la nova llei de la Reforma Fiscal del Govern espanyol, aprovava el 27 de novembre de 2014, no cal fer sorteig. És més, en sobra, des de llavors, una barraca.

El motiu és que aquesta Reforma Fiscal va implicar canvis en les obligacions fiscals en les entitats sense ànim de lucre, que és el que són les colles de carnaval.
Obligacions com pagar l’Impost de Societats en cas de tenir beneficis, i per tant haver d’utilitzar un programa de comptabilitat o bé un servei de gestoria externa.

Sigui com sigui, tant els dos darrers anys com aquest 2018 no va caldre fer cap sorteig, perquè de les 14 possibilitats ofertades per tenir barraca, es van presentar 13,  com així es va constatar durant la reunió que el passat dimecres van mantenir els responsables de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Roses amb els representants de les colles de Carnaval que sí la van sol·licitar.
Una reunió en la que es va fer el sorteig per veure quina barraca els hi tocarà a cadascuna. Sorteig necessari, ara sí, perquè tothom, o si més no la majoria, volen les barraques ubicades més a prop de l’escenari. I el resultat del sorteig és el que es pot veure a la imatge de dalt.

Pujada de preus

Un dels aspectes que es van tractar a la reunió de dimecres va ser el tema de preus. Es va considerar convenient, per part dels barraquers, fet un lleugera pujada en alguns productes, que es pot veure reflectit en les taules comparatives de sota, ja que, per exemple, les begudes ensucrades tenen el gravamen, des de mitjans de l’any passat, d’un impost.

Preus que també es va decidir pujar un xic pel que fa a les patates, les patates braves i els entrepans calents. El motiu, principalment, és poder treure un rendiment que anirà destinat a la millora de la qualitat de les carrosses del Carnaval, ja que, tot i que pot semblar el contrari, moltes barraques, sobretot les del final, no obtenen els beneficis en concordança a les hores que s’han d’invertir-hi i a la feinada que suposa obrir una Barraca durant la Festa Major.

Una afirmació corroborada pel que subscriu aquestes línies, degut a que un any va viure en primera persona ser-hi en una de les Barraques i sap el que és una dedicació gairebé exclusiva de 24 hores durant els dies que duren.

És a dir, és una pujada que no suposarà un trasbals per a les butxaques dels visitants de les Fires i Barraques, però sí que ajudarà a les colles de Carnaval.

PREUS BARRAQUES 2017
Begudes Preu Entrepans Preu Altres Preu
Aigua 1 € Pinxo 2 € Patates 1,5 €
Refresc 1,5 € Botifarra 3 € Patates braves 2,5 €
Cervesa 1,5 € Llom 3 € Cafè i tallat 1 €
Cervesa Litre 4 € Bacon 3 € Cigaló 2 €
Beguda energètica 2,5 € Bikini 2,5 €
Combinat/Mojito 5 € Frankfurt 3 €
Combinat Litre 10 € Suplement formatge 0,50 €
Combinat Beguda energètica 6 € Suplement ceba 0,50 €
Combinat Beguda energètica Litre 12 €

 

PREUS BARRAQUES 2018
Begudes Preu Entrepans Preu Altres Preu
Aigua 1 € Pinxo 3 € Patates 2 €
Refresc 2 € Botifarra 4 € Patates braves 3 €
Cervesa 1,5 € Llom 4 € Cafè i tallat 1 €
Cervesa Litre 4 € Bacon 4 € Cigaló 2 €
Beguda energètica 2,5 € Bikini 3 €
Combinat/Mojito 5 € Frankfurt 3 €
Combinat Litre 10 € Suplement formatge 0,50 €
Combinat Beguda energètica 6 € Suplement ceba 0,50 €
Combinat Beguda energètica Litre 12 €
Exit mobile version