Mes de paraules

13 versions del tradicional Suquet de Peix per degustar a Roses

Suquet de Peix de Roses
Suquet de Peix de Roses

La nova campanya del Suquet de Peix de Roses permet degustar 13 versions del tradicional plat de pescadors

Del 21 d’octubre a l’1 de novembre, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia rosinca. Un total de tretze restaurants rosincs oferiran a les seves cartes entre aquestes dates, menús que oscil·laran entre els 23 i el 54 €, amb el suquet com a plat estrella, entrants, postres i maridatge amb vins DO Empordà.

Amb rap, calamars, gambes i musclos; amb rap, llobarro i calamar; amb rap, llobarro, lluç, gambes, escamarlans, sípia i calamar’… i així fins a 13 maneres de preparar el saborós Suquet de Peix, totes elles hereves del tradicional plat amb què s’alimentaven els pescadors rosincs a les seves barques, són les que permet degustar la campanya d’enguany, maridat amb vins de la DO Empordà.

Els restaurants participants són Avenida, Bitákora, Ca la Valeria, Mirador de l’Almadrava, Trull, Falconera, La Cala, L’Àncora, Risech, Roc Fort, Sa Brasa, Santa Llúcia i Sumac, que acompanyant el suquet oferiran també entrants com carpaccio de gambes de Roses, pop de Cap de Creus a la brasa, croqueta de moniato i bolets amb cruixent de pernil ibèric, daus de bacallà en tempura amb mel i pinyons, o trilogia de raviolis de gamba, entre d’altres.

Origen pesquer

La recepta originària preparada pels pescadors durant les seves jornades de feina consistia en patates i morralla, aquelles peces de peix menys cotitzades a la llotja. Amb el pas del temps, els restaurants de la localitat han anat perfeccionant i reinventant aquella elaboració, substituint la morralla per peixos com rap, mero, daurada, congre, escamarlans.