141 vilatans de Roses donen sang a la jornada de donació celebrada aquest passat dissabte

Donació de sang a Roses
Un dels rosincs que es va apropar al Teatre Muinicipal de Roses per donar la seva sang

Jornada de donació de sang que va tenir lloc a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses, a on es van apropar un total de 170 per fer el seu oferiment

Aquest passat dissabte, 24 d’octubre, el Banc de Sang i Teixits va celebrar una nova jornada de donació de sang que es va portar a terme a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses.

I un total de 170 persones van passar pel teatre per fer el seu oferiment, de les quals 141 van poder fer la seva donació de sang, mentre que les 29 restants, tot i la seva voluntat de donar no van poder per diferents motius.
Cal assenyalar que en aquesta ocasió es van apropar al teatre un total de 10 persones que van donar sang per primer cop a la seva vida.

Així mateix, es van registrar 2 donants de Medul·la Òssia.

Arran de la pandèmia de la COVID-19 i a l’igual que en les tres donacions anteriors, va ser necessari reservar hora per tal evitar aglomeració de gent, tot i que aquelles persones que no van fer la reserva, i van passar pel teatre en el moment  que no hi havia gaire gent, se’ls va permetre fer la donació.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, ja que la seva solidaritat  ha contribuït a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals, ja que, per exemple, les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.