143 rosincs i rosinques donen sang a la jornada de donació celebrada el passat dissabte

Donació de sang a Roses
Josep Avellaneda va ser un dels rosincs que es van apropar al Teatre de Roses per donar sang

Jornada de donació de sang que va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses, a on es van apropar un total de 150 per fer el seu oferiment

El passat dissabte, 25 de juliol, el Banc de Sang i Teixits va organitzar una nova jornada de donació de sang que es va portar a terme a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses.

I un total de 150 persones van passar pel teatre per fer el seu oferiment, de les quals 143 van poder fer la seva donació de sang mentre les 7 restants no se’ls va permetre per diferents motius.
Cal assenyalar que en aquesta ocasió es van apropar al teatre un total de 13 persones que van donar sang per primer cop a la seva vida.

Arran de la pandèmia de la COVID-19 i a l’igual que en les dues donacions anteriors, va ser necessari reservar hora per fer la donació per evitar l’aglomeració de gent, tot i que aquelles persones que no van fer la reserva, van passar pel teatre i van tenir la sort que no hi havia en aquells moments gaire gent, se’ls va permetre fer la donació.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, ja que la seva solidaritat  ha contribuït a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals, ja que, per exemple, les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i la COVID-19: