145 persones van donar sang durant les dues jornades de donació celebrades aquests passats 22 i 23 d’abril

Donació de sang a Roses
Un dels 145 donants que va poder donar sang ahir al Teatre Municipal de Roses

En total, van ser 168 persones les que van passar pel Teatre Municipal de Roses per donar la seva sang, 17 d’elles per primer cop

Durant el passat dimecres, 22 d’abirl i ahir, diada de Sant Jordi, el Banc de Sang i Teixits va organitzar una petita marató de donació de sang que es va portar a terme a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses.

I un total de 168 persones van passar per aquesta entitat de, de les quals 145 van fer una donació de sang mentre que la resta de 23 oferiments no van poder donar per diferents motius.
Destacar que de totes les persones que es van oferir per fer la seva donació, 17 ho van fer per primera vegada.

Cal a dir que per fer la donació de sang s’havia de reservar hora a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, tot i que les poques persones que van anar sense haver fet la reserva també van poder donar sang.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, imprescindible per al bon funcionament del sistema sanitari del nostre país.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals, ja que, per exemple, les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i la COVID-19: