15.000 vehicles al dia passen per la Gran Via Pau Casals de Roses a l’estiu

Estudi de mobilitat de Roses

Roses presentarà públicament aquest dilluns l’estudi de mobilitat de la població, que demostra la necessitat urgent de buscar solucions a la gran densitat de trànsit que pateixen alguns vials

Estudi de mobilitat de RosesL’Ajuntament de Roses presentarà aquest dilluns al vespre al vestíbul del Teatre Municipal l’Estudi de Mobilitat de la Vila. Un document per donar a conèixer la l’anàlisi que una empresa ha realitzat sobre com es mouen, si a peu, bicicleta o vehicle motoritzat, les persones pel cas urbà de Roses.

Un estudi que posarà sobre la taula “evidències preocupants com és l’enorme densitat de trànsit de la Gran Via Pau Casals, el carrer Nou o el carrer Puig Rom, una densitat de vehicles que esta ratllant una situació inhumana”, ha manifestat el primer Tinent d’Alcalde, Carles Pàramo.
Una afirmació argumentada en la dada “fefaent que per la Gran Via a l’estiu passen 15.000 vehicles al dia, que per tenir una referència de si és molt o no, dir que per la carretera de Cadaqués passen 6.000 i la considerem una carretera amb molta circulació, i que pel Túnel del Cadí també només passen 6.000 vehicles als dia”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de Roses.

Una gran densitat de vehicles que es pot extrapolar al carrer Nou de la Vila, “on circulen cada dia 5.000 vehicles, i és un vial que té menys de 8 metres d’amplada”, ha remarcat Pàramo.

Totes aquestes i més dades sobre la mobilitat a Roses són les que es posaran en coneixement dels vilatans aquest dilluns al Teatre Municipal. Una diagnosi sobre quins són els problemes que presenta Roses en quant a la seva mobilitat “i que els ciutadans intuïm, però que no tenim quantificat” per actuar en conseqüència envers el benestar i la qualitat de vida dels rosincs i rosinques.

Una qualitat de vida que augmentaria “només aconseguint que en lloc de quinze mil passessin tan sols 5.000 cotxes al dia per la Gran Via. Els veïns que hi resideixen pensarien que viuen en un altre lloc del silenci que hi trobarien”, va posar exemple Carles Pàramo.

La presentació de l’estudi es farà en un acte, obert a tothom, al Teatre Municipal aquest proper dilluns 12 de setembre, a les 20.30 hores amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan,  de Carles Pàramo i dels representants de l’empresa que ha realitzat l’estudi, que seran els encarregats de presentar-ho.