150 kg de brossa treuen del fons del mar dels espigons de la Riera Ginjolers en tan sols una hora

Club Badia de Roses

Part de la brossa que es extreure del fons marí dels espigons de la Riera Ginjolers

El Club Badia de Roses s’encarrega de manera anual de la neteja del fons marí del litoral de Roses

Club Badia de Roses
Part de la brossa que es extreure del fons marí dels espigons de la Riera Ginjolers

12 anys fa que el Club Badia de Roses, fundat l’any 1973 sent el primer club d’immersió subaquàtica que es va crear a la Costa Brava, que s’encarrega de la neteja del fons marí de litoral rosinc. Una iniciativa que porten a terme amb un periodicitat anual per tal de tenir cura del mediambient marítim.
L’any passat van ser les aigües de Cala Montjoi les que van netejar els bussejadors del Club Badia de Roses, i enguany ha estat “el fons marí entre els dos espigons de la Riera Ginjolers, un indret que no havíem fet encara, i que passejant vam veure que hi havia molta brutícia, i ens vam decidir a fer-ho”, va explicar el bussejador Marc Parals.

Una neteja que per “desgracia” ha estat molt necessària, ja que “s’han trobat moltes ampolles, moltes llaunes, molt de plàstic, que ha significat uns 150 quilos de brutícia tretes del mar en tan sols una hora”, va assenyalar Parals.

Club Badia de Roses
Bussejadors del Club Badia de Roses que van fer la neteja del fons marí

Segons el director del Club Badia de Roses “s’ha de tenir en compte que entremig dels espigons el mar no es mou gaire i és on amarren els catamarans, i malauradament la gent que hi ha bord tira la brossa a l’aigua, perquè hem trobat culleres,, ampolles, plàstics, fins i tot hem trobar compreses”, va explicar Lluís Mas Blanch.

Tot i que aquest club d’immersió de Roses porta a terme cada any la neteja del fons marí en un indret, asseguren els bussejadors que “l’any vinent ja aniria bé fer-la un altra cop en el mateix lloc perquè hi ha molta, molta brossa”.