153 persones van donar sang en la primera donació d’aquest 2021 a Roses

0
1
Donació de sang a Roses
La rosinca Marta Bosch en el moment de donar la seva sang

Jornada de donació de sang que va tenir lloc a la Casa del Mar de Roses, a on es van apropar un total de 187 per fer el seu oferiment

Aquest passat dissabte, 9 de gener, el Banc de Sang i Teixits va celebrar una nova jornada de donació de sang que es va portar a terme a la Casa del Mar de Roses.

I un total de 187 persones van passar, tot i la fred que imperava en l’ambient, per aquest Casal de la gent gran per fer el seu oferiment, de les quals 153 van poder fer la seva donació de sang, mentre que les 34 restants, tot i la seva voluntat de donar, no ho van poder per diferents motius.
Cal assenyalar que en aquesta ocasió es van apropar per la Casa del Mar 12 persones que van decidir fer la seva donació primera donació de sang de la seva vida.

Així mateix, es van registrar 14 donants de plasma.

Arran de la pandèmia de la COVID-19, i a l’igual que en pràcticament totes les  donacions de l’any 2020, va ser necessari reservar hora per tal evitar aglomeració de gent, tot i que aquelles persones que no van fer la reserva, i van passar per la Casa del Mar en el moment que no hi havia gaire gent, se’ls va permetre fer la donació.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, ja que la seva solidaritat  ha contribuït a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.

La donació de sang és actualment una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals, ja que, per exemple, les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.