159 persones van donar sang a la primera donació d’aquest any 2019 a Roses

Donació de sang a Roses
Aquest rosinc no falla mai quan té lloc una donació de sang a Roses

En total van ser 184 persones les que van passar pel Casal del Mar de Roses per donar la seva sang

Donació de sang a Roses
Aquest rosinc no falla mai quan té lloc una donació de sang a Roses

El passat dissabte el Banc de Sang i Teixits va organitzar, amb la col·laboració de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, la primera donació de sang que es va realitzar a la Casa del Mar de la Vila, i que va coincidir amb la Marató que es fa a nivell de tot Catalunya, sota el lema “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”, iniciativa amb la qual el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any,  que se celebra de l’11 al 18 de gener.

I un total de 184 persones van passar per aquesta entitat de, de les quals 159 van fer una donació de sang mentre que 9 d’aquestes persones no van poder donar per diferents motius.

La resta, 16, van fer una donació de plasma.

Cal destacar que de totes les persones que es van oferir per fer la seva donació un total de 18 no ho van poder fer per diferents motius.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, imprescindible per al bon funcionament del sistema sanitari del nostre país.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

A la web www.maratodonants.cat on hi ha tota l’explicació de la Marató de sang d’aquest any. La idea bàsica és aconseguir 10.000 donacions durant aquests 7 dies i poder restablir la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les Festes.

Donació de sang a Roses