16 vaixells teledirigis participen al VII Trofeu Tramuntana Cup IOM organizat pel GEN Roses

GEN Roses

Setze vaixells anb els seus respectius patrons van ser els inscrits per participar a la setena edició del Trofeu Tramuntana Cup IOM, competició de vela nàutica de ràdiocontrol, destacant d’entre tots ells la presència d’Emilio González de la Federació d’Andalusia, que es va desplaçar expresament des de Màlaga, per assistir a aquest trofeu que se celebra a Roses.

Després d’establir el camp de regates just en aigues enfront de les instal·lacions del Grup d’Esports Nàutics, entitat organitzadora del Trofeu, van començar les regates, que es van desenvolupar durant tot el matí de dissabte.

Unes regates que a causa de les condicions de vent cadascú dels patrons van decidir amb una tipologia diferent de veles i pals.

Els participants del Trofeu Tramuntana Cup amb el president del GEN Roses, Josep Mª Isern

En total es van disputar un total de 12 regates que, un cop finalitzades i descartades dues de la puntuació,van donar com a guanyador a Marc Mañas amb 17 punts. El segon lloc va ser per Oriol Forn amb 21 punts, pujant al tercer esglaó del podi Oscar March amb 48 punts.

El Trofeu Tramuntana CUP IOM ja fa 7 anys que se celebra exclusivament al Port Esportiu de Roses donat, segons els propis participants, que és un dels millors emplaçaments que hi ha actualment per desenvolupar aquests tipus de proves amb vaixells de ràdiocontrol. Un velers teledirigits d’un metre d’eslora que suposa una despesa, segons també els mateixos participants, entre “els 700 euros si el compres de segona mà als 4.000 si el vols de competició”.

Fer menció que el participant provinent de Màlaga en representació del Club Deportivo Golfo de Cádiz, Emilio González, es va quedar a 2 punts de pujar al podi, ja que va fer un total de 50.