166 nens i nenes de la comarca i la província de Girona participen a la Trobada de Bàsquet de Roses

Club Bàsquet Roses

Foto de tots els equips de la Trobada de Bàsquet organitzada pel Club Bàsquet Roses

16 equips de les escoles de bàsquet de la demarcació es van donar cita al Pavelló Municipal d’Esports de Roses

Club Bàsquet Roses
Foto de tots els equips de la Trobada de Bàsquet organitzada pel Club Bàsquet Roses

La Trobada d’escoles de bàsquet de la comarca de l’Alt Empordà i la província de Girona es realitza un cop per temporada, celebrant-se a diferents pobles de la comarca.
Per exemple, enguany la primera de les Trobades de 2015 i en la que va participar el Club Bàsquet Roses va ser la que va organitzar les Escolàpies de Figueres.

I la el cap de setmana passat, concretament diumenge, el club rosinc va ser l’encarregat d’organitzar la segona, que es va dur a terme al Pavelló Municipal d’Esports, amb la participació de 16 equips provinents de Figueres (Adepaf i Escolàpies) Cadaqués, Llançà, Onyar, Peralada, Sarrià de Ter i Vilafant, a més de l’amfitrió de Roses. Equips que van composats per un total de 166 jugadors nascuts entre 2006 i 2010, ique es van dividir en 4 grups de quatre, segons la seva edat.

I en total, es van disputar 24 partits de 21 minuts cada un, arbitrats per jugadors i jugadores, així com tècnics i entrenadores del Club Bàsquet Roses.

Al final de la Trobada, com es costum fer-ho en totes les que s’organitzen, es va lliurar a cada nen i nena un petit record de la seva participació a la jornada, que en aquest cas va ser una fotografia amb tots els seus companys de club.

Tots els jugadors/es que hi participen en aquestes trobades estan federats, però com a jugador d’escola de bàsquet.

Objectiu de la Trobada

La Federació Catalana de Bàsquet, considerant que els jugadors i jugadores encara són molt petits per introduir-los en el món de la competició setmanal i, per tant, no disputen partits de cap lliga, impulsa aquestes trobades, que se celebren un cop arriba el bon temps amb la participació d’escoles de bàsquet d’arreu Girona.
En aquestes trobades els equips juguen entre 3 i 4 partits i no hi ha mai marcador, l’únic objectiu és que els jugadors/es s’ho passin bé, no el resultat.

Aquest proper cap de setmana se celebra la tercera al municipi costaner de Llançà, i al maig se celebrarà la quarta i última d’aquestes trobades escolars de bàsquet.