183 persones van passar pel Casal d’Avis de Roses en la primera donació de sang d’aquest any 2023

Primera donació de sang a Roses d'aquest any 2023
Francisco va ser un dels rosincs que es va apropar al Casal d'Avis per donar sang per primera vegada a la seva vida

D’aquestes 183 persones, 149 van donar sang, 15 van donar plasma i la resta es va desestimar la seva donació per diferents motius

Aquest passat dissabte, 14 de gener, l’Associació de Donants de Sang de Girona i el Banc de Sang i Teixits van organitzar la primera donació de sang d’aquest any 2023 a Roses. Una jornada solidaria que es va portar a terme al Casal d’Avis, just a tocar el Teatre Municipal.

I de les 183 persones que van passar pel Casal d’Avis, entre les 10 i 14 i entre les 16:30 i 20:30 hores, un total de 149 vilatans i vilatanes solidàries van fer la seva donació de sang, sent 10 els que ho feien per primera vegada, altres 15 van oferir el seu plasma, mentre que 19 (16 de sang i 3 de plasma) se’ls va desestimar el seu oferiment per diferents motius.

Objectius de la donació de sang

L’Associació de Donants de Sang té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma a les comarques gironines d’una manera totalment altruista, fins arribar a l’autosuficiència en la sang i derivats de la mateixa. Per poder complir aquest objectiu, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de què la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.