185 nedadors es llencen al mar per participar en la 83ª Travessia de Natació al Port de Roses

Festa Major de Roses 2019
Moment de les sortides de les Travessies curta i llarga del port de Roses

Travessia de Natació que es va celebrar ahir, en el dia gran de la Festa Major de Roses, i que per primer cop va lliurar el Trofeu Memorial David Herruzo

La natació és un dels esports amb més protagonisme de la Festa Major de Roses, població costanera que gaudeix del reconeixement de pertànyer al club de les millors badies del món.

I durant els dies de Festa Major hi ha programades dues Travessies, la Local Trofeu Enric Badosa i la del port, que es va celebrar amb sortida i arribada a la platja de la Punta i que va arribar a la seva 83ª edició.

Un total de 185 nedadors, 51 a la curta, dirigida als nascuts a l’any 2005 i posteriors, i 134 a la llarga són els que van hi participar per nedar, els primers, 750 metres i els segons 1.500 metres.

La regidora d’Esports, Vero Medina, present a la sortida de les Travessies, va afirmar que “des de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses apostem per l’esport educatiu com a eina de transformació social, des de l’administració, com a institució més propera als ciutadans, ha de poder desenvolupar un gran projecte social a través de l’esport, fomentant el respecte, la convivència i la tolerància, i ser capaços de treballar valors humans, moltes vegades, oblidats”.

Trofeu Memorial David Herruzo

Festa Major de Roses 2019
Moment del lliurament dels trofeus d’una de les categories de la Travessia de Natació

Cal destacar que en aquesta 83ª edició es va fer entrega al guanyador absolut de la prova del Trofeu Memorial David Herruzo, en record del vicepresident i responsable de la secció de natació del GEN Roses, que ens va deixar recentment.
El lliurament dels diferents trofeus va anar a càrrec del primer tinent d’alcalde, Joan Plana i el president del GEN Roses, Josep Mª Isern.

Podi de la Travessia curta (750 metres):

1 – Ivan Jiménez García, amb un temps de 10:21

2 – Emma Ruiz Sebastian, amb un temps de 11:14

3 – Teo Palomino Raffo, amb un temps de 11:16

Podi de la Travessia llarga (1.500 metres):

1 – Tuur Lemmens, amb un temps de 18:20

2 – Ricard Pujol Belmonte, amb un temps de 18:36

3 – Gerard Roura Clemente, amb un temps de 18:39