186 km recorre en Ferdy a la 1ª etapa del seu viatge solidari Roses-Fàtima

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

En Ferdy i els cilclistes de Roses van para a esmorzar a Castellfollit de la Roca

Quasi 10 hores va estar en Ferdy sobre la bicicleta per arribar finalment a Manresa, fent 50 km més dels previstos inicialment

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)
En Ferdy i els cilclistes de Roses van para a esmorzar a Castellfollit de la Roca

El primer tinent d’alcalde de Roses, Juan Manuel Fernández, Ferdy, va sortir de Roses ahir al voltant de les 6 del matí per emprendre la 1ª etapa del seu quart viatge solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer que el portarà a la ciutat de Fàtima, Portugal. Una primera etapa, de les 9 previstes, que la va fer ben acompanyat de vuit companys del Club Ciclista Roses, els quals el van acompanyar unes quantres hores fins que van arribar a Castellfollit de la Roca, poc abans d’arribar a Olot, on van fer una aturada per esmorzar (vegeu foto).

Després, en Ferdy, va continuar sense la companyia dels ciclistes, “als quals els vull agrair la seva ajuda i que s’hagin aixecat tant d’hora per acompanyar-me un tram”, però no ho va fer sol, ja que el seu germà, en Miguel Fernández, va agafar el relleu dels ciclistes de Roses fins anar amb ell fins a final d’aquesta primera etapa.

Una primera etapa con final previst a la ciutat de Vic, però com va dir Juan M. Fernández, abans de sortir “si em trobo bé aniré fins Manresa”.
I sí, “m’he trobat de cine” va dir en arribar al capital del Bages, “i per això he decidit fer els 50 km que separen Vic de Manresa en companyia del meu germà, i ara estem tots dos dinant en una pensió”.

El fet de trobar-se en un bon estat de forma i no haver d’arrossegar el carro que portava els anys anteriors el van fer animar per recórrer mig centenar de quilòmetres més dels inicialment previstos, i fet un total de 186 km.

Ferdy i el seu germà, “que m’acompanyarà també en un tram d’avui”, a hores d’ara ja s’han posat en marxa per sortir en direcció a Cervera, població lleidatana i final previst  de la 2ª etapa d’aquest quart viatge solidari del primer tinent d’alcalde Roses a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Com col·laborar en aquest viatge solidari

L’objectiu d’aquest quart viatge és, a l’igual que els tres anteriors, recaptar fons per la Fundació Roses Contra el Càncer, i la manera de col·laborar en aquest viatge solidari es fer les aportacions voluntàries que, com cada any, s’han de fer anant a la seu de la Fundació, al carrer Pescadors, nº 13, a la Drogueria Ferdy, a la Gran Via Pau Casals, nº 167, o bé fer l’ingrés al nº de compte ES 3100810213330001631271, fent constar ‘Viatge solidari’.

Tothom que faci la seva aportació també ha de portar la seva targeta o logotip que l’identifiqui (si ho desitja) per poder sortir en el mural que es farà en agraïment a totes les persones i entitats que han col·laborat solidàriament.

Etapes previstes:

1ª Etapa: Roses (Girona) – Vic (Barcelona) – 160 km aprox:

Roses – Castelló d’Empúries – Figueres – Vilafant – Navata – Besalú – Sant Jaume de Llierca – Castellfollit de la Roca – Sant Joan les Fonts – Preses – Juanetas – Sant Andreu de la Bola – Manlleu – Roda de Ter – Vic

Finalment va acabar a Manresa completant 186 km

2ª Etapa: Vic (Barcelona) – Cervera (Lleida) – 112 km aprox:

Vic – Malla – Tona – Collsupina – Moya – Calders – La Guardia – Navarcles – Sant Fruitòs del Bages – Manresa – Rajadell – Castellar – Sant Pere Salavinera – Prats del Rei – Sant Martí Sesgueioles – Saber – Estaras – Santa Fe, Olujas – Cervera

3ª Etapa: Cervera (Lleida) – Saragossa – 208 km aprox:

Cervera – Tàrrega – Mollerusa – Lleida – Alcarràs– Fraga – Bujaraloz – Pina d’Ebro – Saragossa

4ª Etapa: Saragossa – Soria – 159 km aprox:

Saragossa – Garrapinillos – Barboles – Pozuelo de Aragón – Balbuente – Muro de Agreda – Fuensauco – Soria

5ª Etapa: Soria – La Matilla  (Segovia) – 150 km aprox:

Soria – Castalañazor – El Burgo de Osma – Ayllón – Grajera – Barbolla – La Matilla

6ª Etapa: La Matilla  (Segovia) – Salamanca – 184 km aprox:

La Matilla – Rebollo – Aldea Real – San Martín – Samboal – Fuente Olmedo – Ramiro – Cervillego De la Cruz – Cantalapiedra – Salamanca

7ª Etapa: Salamanca – Guarda (Portugal) – 158 km aprox:

Salamanca – Aldehuela de la Boveda – La Fuente de San Esteban – Ciudad Rodrigo – Fuentes de Oroño – Albardo – Guarda

8ª Etapa: Guarda (Portugal) – Castelo Branco (Portugal)  110 km aprox:

Guarda – Sabugal – Penamacor – Aguas – Castelo Branco

9ª Etapa: Castelo Branco (Portugal) – Fàtima (Portugal) 158 km aprox:

Castelo Branco – Retaxo – Peral – Pedrogao Grande – Caxairas – Fàtima