1ª jornada del campionat de Catalunya Laser Mater a Roses

Fotos: Laura Carrau/ GEN Roses

Jordi Capella fa el primer pas per revalidar el campionat de catalunya de laser standard i Mónica Azón va directa a la victòria final en radial de la regata To be or not to be a Roses


Foto: Laura Carrau/ GEN Roses

Jordi Capella del CN El Balís va donat el primer pas per revalidar el títol de Campió de Catalunya de Laser Standard en aconseguir la primera posició en dues de les tres proves disputades ahir a la badia de Roses, mentre que en la tercera regata s’ha classificat en segon lloc. Quant a la Regata To Be or not To Be, en Laser Radial la favorita Mónica Azón ha demostrat un cop més que és la dominadora d’aquesta classe, guanyant en les tres proves diputades.

Amb l’organització del Grup d’Esports Nàutics de Roses, ahir va començar a Roses el Campionat de Catalunya de Laser Standard i la Regata To Be or not To Be de Laser Radial i Standard per a esportistes majors de 35 anys, amb la celebració de tres probes en cadascuna de les competicions, que s’han desenvolupat amb vent del Sud-Est d’intensitat que ha variat entre 8 i 12 nusos. En total hi han participat 48 esportistes.

En el Campionat de Catalunya d’Standard, el canari Joaquín Blanco i el basc Carlos Echavarri, actual campió d’Europa de Laser Marter, semblaven que dominaven aquest primer tram de la competició situant-se en els primers llocs de la classificació, però el cert es que han hagut de signar un retirat en la segona proba a causa d’una equivocació en la balisa de desmarcatge. El fet és que aquest fet ha beneficiat Jordi Capella que ha passat al primer lloc de la classificació general amb un segon i dos primers.

En Laser Radial, l’olímpica i dues vegades campiona del món i una altre d’Europa de la Classe Yngling els anys 2002 i 2006, Mónica Azon, del CN El Masnou, no va deixar cap escletxa perquè ningú es colés en la classificació general. Ha guanyat les tres proves i, a distància, hi ha la resta de participants.

Així, Azón domina la general provisional amb 3 punts, darrera hi ha Miquel Álvarez del CV Calella amb 11 punts i l’holandès Henk Wittenberg amb 13 punts.

Roses ha iniciat, doncs, la recta final de les competicions de vela d’ enguany que clourà a parti de l’1 d’octubre amb l’organització del Campionat d’Europa de la Classe Laser Master, que reunirà 300 regatistes.

Fotos: Laura Carrau/ GEN Roses

[flagallery gid=40 name=Gallery]