2.313 voluntaris s’encarreguen de la recepció de trucades de donatius en La Marató de TV3

La Marató de TV3

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat com a voluntària

El Departament de Benestar Social i Família ha estat l’encarregat de la formació d’aquest voluntaris per participar en La Marató

La Marató de TV3
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat com a voluntària

El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que s’encarrega de la promoció de l’associacionisme i el voluntariat, participa com cada any  de forma activa en la Marató de TV3, que enguany  té per objectiu sensibilitzar i mobilitzar la societat en favor de la recerca i la investigació sobre les malalties del cor.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí el centre de trucades de Fira de Barcelona, al recinte de Montjuïc. La consellera ha conversat amb els voluntaris i les voluntàries i també ha participat en l’atenció de trucades telefòniques.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha format i coordina els 2.313 voluntaris que, de forma desinteressada i altruista, fan possible la recepció de trucades de donatius a les diferents seus de la Marató. En concret, hi ha 2.000 voluntaris a la Fira de Barcelona; 131, al Palau de Congressos de Girona; 82 a la Universitat de Lleida; i un centenar al Port de Tarragona.

Totes les persones participants van assistir prèviament a una sessió formativa on se’ls va indicar la tasca que portaran a terme el dia de la Marató. Enguany s’han realitzat 8 sessions formatives a Barcelona, i una a les altres tres seus (Girona, Lleida i Tarragona).

D’altra banda, 51 treballadors d’Acció Cívica i Comunitària donen suport i s’encarreguen durant tota la jornada de la coordinació de la feina dels voluntaris.

A més de la selecció i preparació de les persones voluntàries, la DGACC també ha col·laborat en la difusió del tema de La Marató de TV3 als centres d’ensenyament secundari d’arreu del territori, donant suport logístic a través de les Oficines de Benestar Social i Família i els equipaments cívics. Així mateix, participa en el concurs de murals “Pinta la Marató de TV3” adreçat als escolars de secundària i s’encarrega de l’atorgament del Premi guanyador, que consisteix en un cap de setmana en un alberg de la xarxa d’albergs de Catalunya. Aquest any la guanyadora ha estat l’Escola Brianxa de Tordera.