2.500 € recapta els Amics de Guinea Conakry per als nens i nenes desvalguts d’aquest país de l’Àfrica

Associació d’Amics de Guinea Conakry
Al Festival benèfic de l'Associació d’Amics de Guinea Conakry es poder veure molt de talent a sobre de l'escenari

2.500 euros recaptats al Festival benèfic que s’han de sumar als 2.000 aconseguits a la Fira de la Cervesa i que serviran per donar d’esmorzar al nens i nenes de La Cité de la Solidarité de Guinea Conakry durant 4 mesos i mig

Els membres de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry van celebrar un dels festivals benèfics que organitzen al llarg de l’any per poder donar d’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité de la Solidarité de Guinea Conakry abans d’anar a l’escola.

I ho va fer amb un fórmula que té garantit l’èxit de públic i, per tant, l’objectiu d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments: recaptat el major nombre possible de diners.

I la fórmula va consistir en fer un festival de dansa amb les escoles de ball de Roses. Escola en les que ballen nens, nenes i joves de Roses, que a l’hora d’actuar al Teatre Municipal tindran com a espectadors als seu principals fervors seguidors: els seus pares i mares. Per tant, el ple està assegurat, i l’objectiu solidari dels organitzadors, complert.

La novetat d’aquest Festival benèfic de dansa és que va desenvolupar en dues sessions d’una hora (que al final es va allarga una mica més), “perquè totes les escoles de dansa volien participar, i per no fer-ho tant llarg, pensant en els propis espectadors vam creure convenient fer dues sessions”, va explicar la presidenta de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, Maria Bohigas.

Així, els que volien assistir a una sessió aportaven un donatiu de 8 euros i els que volien quedar-se a les dues, 12 euros  que van donar un total de “2.500 €, que sumats als 2.000 que vam fer durant la Fira de la Cervesa podem donar d’esmorzar als nens i nenes de la Cité de la Solidarité durant 4 mesos i mig, ja que la despesa que suposa que aquesta mainada vagi a l’escola sense l’estómac buit és des 1.000 euros al mes”, va detallar Bohigas.

La primera de les sessions es va iniciar a les 11 hores i la segona a les 12:30, i on els nens, nenes i joves de les escoles de dansa i ball de Sílvia Busquets, Gabriela Martín, Dany’s, Mònica Lucena i Sara García, més el Club de Gimnàstica Roses, van demostrar a sobre a l’escenari i davant el respectable tot el talent que atresoren a l’hora de ballar.

Associació d’Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan l’entitat rosinca va decidir concretar la seva col·laboració a ajudar els nens de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques. Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa a assegurar l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité abans d’anar a l’escola, a part d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat del recinte, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any.