2.959 de persones de 56 colles desfilaran al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2019
Dos joves participants de la desfilada nocturna del Carnaval de Roses 2018 / Foto. arxiu

Les diferents desfilades del Carnaval de Roses 2019 tornaran a ser multitudinàries, i si la climatologia no difereix gaire de la dels darrers dies ho seran tant de participants com de públic 

Carnaval de Roses 2019
Dos joves participants de la desfilada nocturna del Carnaval de Roses 2018 / Foto. arxiu

Per al Carnaval de Roses 2019 s’han inscrit un total de 2.959 persones, pertanyents a 56 colles, de les quals 53 desfilaran amb la seva carrossa, convenientment decorada.

Esta previst, com cada any, portar a terme tres desfilades, la de divendres a la nit, la de dissabte a la tarda i la de diumenge al matí que si el bon temps continua com fins ara farà que l’Avinguda de Rhode esdevingui una riuada de gent, entre participants i de públic. 

El tret de sortida, però, de la festa de disfresses tindrà lloc aquest proper dijous 28 de febrer, amb la cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes des de la plaça Catalunya fins a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on l’alcaldessa de Roses farà el traspàs de poders (la clau i l’euro) al Rei Carnsetoltes.

I a partir de dijous i fins al dilluns 4 de març, tindran lloc a Roses nombroses activitats, on les populars passades  concentren el major protagonisme i expectació, essent milers els visitants de la comarca, d’arreu de Catalunya i del sud de França que es congreguen aquests dies a Roses per gaudir de tot el color i la disbauxa que omple els carrers i establiments de Roses. Els balls de l’envelat de la plaça Frederic Rahola i les discomòbils a la pista annexa del Pavelló Municipal d’Esports, que tindran lloc divendres, dissabte i diumenge, completaran l’animació de joves i públic adult.

D’altres actes del programa compten amb una llarga tradició, com la celebració de l’enterrament de la sardina -acompanyat d’un espectacle pirotècnic-, o el seguici mortuori de Sa Majestat el Rei Carnestoltes (dilluns a partir de les 18.30 h). La lectura del Testament, per la seva banda, tindràn lloc diumenge a partir de les 19.15 h, a l’envelat.

El lliurament de premis del concurs de colles de Carnaval, que tindrà lloc diumenge a les 20 h a la plaça Sant Pere, tornarà a premiar les millors colles i carrosses en les categories Millor Disfressa, Millor Carrossa i Millor Coreografia.

La multitudinària arrossada popular, que cada any congrega prop de 3.000 persones i on els carnavalers es reuneixen per fer el darrer àpat conjunt, tornarà a tenir lloc dilluns al Pavelló Municipal d’Esports.

El Carnaval de Roses disposa de la instal·lació d’una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d’accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. El consistori vol garantir d’aquesta manera que tothom pugui gaudir de la festa en les millors condicions.

Pel que fa a les restriccions en la vialitat amb motiu de les cercaviles que tindran lloc a Roses durant el Carnaval, l’avinguda de Rhode i tots els seus accessos es tancaran els dies i les hores següents:

  • Divendres 1 de març, a partir de les 17:00 hores
  • Dissabte 2 de març, a partir de les 12 hores
  • Diumenge 3 de març, a partir de les 8 hores
  • Dilluns 4 de març, a partir de les 12 hores

Els carrers afectats pel tancament, les àrees d’aparcament habilitades -tant per a turismes com per a autobusos-, i les restriccions d’estacionament, seran senyalitzats amb prou antelació.

Podeu consultar la programació, bases i imatges, del Carnaval de Roses clicant AQUÍ.