2.994 alumnes de Roses van iniciar ahir el curs escolar 2018-19

Inici curs escolar 2018-19

Moment que pares i mares entren amb els seus fills a l'Escola Montserrat Vayreda en l'inici del curs escolar 2018-19

Aquest curs escolar 2018-19, que tindrà 176 dies lectius, finalitzarà el 21 de juny de 2019

Inici curs escolar 2018-19
Moment que pares i mares entren amb els seus fills a l’Escola Montserrat Vayreda en l’inici del curs escolar 2018-19

2.994 alumnes, 1.949 de Primària de les escoles Els Grecs, Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives, Montserrat Vayreda,i Centre Escolar Empordà; i 1.045 de Secundària dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, van iniciar ahir el curs escolar 2018-19.

Alumnes que assistiran a classe durant 176 dies lectius, ja que del 22 de desembre al 7 de gener seran les vacances de Nadal, i del 13 al 22 d’abril les de Setmana Santa, per finalitzar-lo el 21 de juny de 2019, llevat dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

I una de les escoles municipals de Roses que va inaugurar el curs ahir va ser la Montserrat Vayreda, estrenada fa un any i que durant aquest estiu ha estat objecte de treballs de condicionament i millora que ha hagut de portar a terme el Departament d’Ensenyament la Generalitat, fins al moment, responsable de l’obra, i que ahir no van impedir que comencessin el curs “amb normalitat, a diferència de l’any passat quan es va haver de fer tot els trasllat de l’antiga a la nova escola”, va assegurar la directora de l’Escola, Montse Testart.

Sortosament, el gruix dels treballs s’han pogut finalitzar abans de començar el curs, tot i que hi ha uns petits serrells per enllestir, “com és el gimnàs, però de seguida estarà acabat, com d’altres petits detalls que el departament d’Ensenyament anirà solucionant durant els propers dies”, va afirmar la directora de l’Escola Montserrat Vayreda.

Tot i que l’Ajuntament de Roses encara no ha rebut l’obra finalitzada per part de la Generalitat ja ha portat a terme obres d’adequació tant al pati infantil “portant uns gronxadors”, com al pati interior “anivellant el sorral per evitar bassals d’aigua”, ha explicat Testart.

L’únic que quedaria, un cop acabats els treballs de condicionament només quedaria el que seria la instal·lació de l’arbrat als dos patis del centre, i per la qual el consistori rosinc ja a establert un termini d’execució amb la direcció de l’Escola.

Cal a dir que, segons el calendari establert pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la resta d’estudiants de Roses, concretament els de de Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà i de grau superior iniciaran les classes demà divendres, 14 de setembre.