2 accidents mortals amb 2 morts a les carreteres catalanes en el que portem de Setmana Santa

Departament d'Interior de la Generalitat

Foto: arxiu

Finalitza l’operació sortida de la segona fase de la Setmana Santa 2013

operacio_sotidaEl Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a les 15.00 h d’avui Divendres Sant ha finalitzat l’operació sortida de la segona fase de la Setmana Santa 2013. Des d’ahir a les 15.00 h han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 383.500 vehicles, un 3,6% superior a la previsió.

Els problemes circulatoris més importants d’aquest matí s’han localitzat a la C-28 a Naut Aran, on s’ha desprès un mur pel pes de la neu i ha obligat a regular el trànsit a través de pas alternatiu. Les retencions han arribat als 12 km per accedir a les pistes d’esquí. També ha estat problemàtic l’accés al Principat d’Andorra per la N-145 on hi ha hagut 9 km de congestió i aturades al llarg de 6 km a la N-260 a la Seu d’Urgell. A més aquesta darrera via a les 12.00 h ha estat tallada a l’altura de Montferrer i Castellbò per una manifestació.  

L’altre eix que ha concentrat les complicacions viàries ha estat l’autopista AP-7 amb 10 km a Sant Sadurní d’Anoia i 6 km més a Martorell, ambdós trams sentit sud. Direcció nord s’ha registrat congestió de 6 km a l’altura de la Roca del Vallès i 5 km més a Maçanet de la Selva. A més, a la mateixa autopista al migdia hi ha hagut un accident lleu entre dos  turismes a Hostalric que ha tallat un carril sentit nord i ha generat 4 km de congestió.

D’accés a la costa s’han localitzat retencions a la C-32 a Castelldefels i a la zona de la Costa Daurada hi ha hagut aturades de 6 km a la N-340 al Vendrell cap a Tarragona i també a la sortida d’Altafulla de l’autopista. A més, s’ha registrat lentitud a llarg de 2 km a la C-55 a Castellgalí sentit Manresa i a la demarcació de Girona hi ha hagut 4 km de complicacions a la C-17 a Ripoll i 2 km més a la C-152 a les Preses cap a Olot. Entre les 09.00 i les 10.00 h s’ha tallat la N-II a Bàscara per una manifestació. Durant el tall els vehicles han estat desviats cap a l’AP-7. Aquesta protesta també es va produir ahir al vespre, entre les 19.00 i les 20.00 h aproximadament.

Al llarg d’aquest matí per facilitar l’operació sortida, a la C-16 s’ha anul·lat el carril lent sentit nord entre Berga i Cercs i a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro s’ha invertit la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat sentit platges. A més, entre les 06.30 i les 13.00 h el carril bus-VAO de la C-58 ha estat obert a tos els vehicles (excepte camions de 7,5 o més tones), independentment del nombre d’ocupants. Aquestes mesures especials també es van disposar ahir dijous.

Ahir a la tarda, hi va haver 3 km d’intensitat de trànsit a la N-340 al Vendrell sentit Tarragona i també a la C-16 a Cercs sentit nord. A més, un accident lleu entre un turisme i una motocicleta a la C-58 a Ripollet en sentit nord va provocar 5 km de congestió, i un camió que es va accidentar a la Ronda Litoral a l’altura de la Barceloneta va generar 5 km de lentitud sentit Trinitat. Un altre sinistre lleu a la nit va restringir el trànsit a l’AP-7 a Vinyols i els Arcs de la calçada sentit Barcelona. I també a l’AP-7 a Cardedeu un camió avariat va provocar 2 km de retencions sentit nord.