Mes de paraules

2012, l’any de la confirmació esportiva i social del C.P.R. La Perola

Integrants del C.P.R. La Perola en el sopar de cloenda de la temporada 2012

Aquest any, que ja acaba ha significat l’any de la confirmació, tant esportiva com a social, del Club de Pesca Roses La Perola, una entitat fundada fa dos anys amb l’objectiu de difondre l’esport de la pesca

Un sopar portat a terme dissabte a Roses va servir per cloure la temporada de pesca del C.P.R. La Perola. Un club que en només dos anys d’existència s’ha consolidat com una de les referències a tot el litoral gironí de la pesca en la modalitat de Surfcàsting. I que des de principis d’any ja és un membre més de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. I una entitat que des de el passat mes d’agost ja és una Associació Esportiva inscrita en l’Ajuntament de Roses.

A més, aquest any ha organitzat, a banda de la III Lliga de Surfcàsting per tota la Badia de Roses, el primer Open de Pesca Mar-Costa de Roses. El primer d’aquests esdeveniments va batre el rècord d’inscripció respecte a les dues edicions anteriors. 33 pescadors van participar, des de el mes de març fins al passat novembre, en aquesta lliga. I el segon va assolir tot un éxit de participació a la seva primera edició.

Sens dubte, aquest 2102 ha estat l’any el de la confirmació esportiva social del C.P.R. La Perola.

I per acomiadar aquesta exitosa temporada es va organitzar un sopar al bar restaurant El Mundial 2 de on van assistir una trentena de comensals.

Una reunió que va servir per  a que el president del club, Manel Coll, juntament amb el secretari, Javier Crespo, lliuresin els trofeus corresponents al quinze primers classificats i un obsequi a cadascú dels participants de la III Lliga de Surfcàsting.

Coll va valorar molt positivament la temporada “tot i que el mal temps ens va acompanyar en moltes de les jornades i que les captures no han estat, en general, gaire bones”.

José Moral, Alberto Fernández i Toni Castillo, el podi de la III Lliga Surfcàsting del C.P.R. La Perola

Punt i a part mereix l’organització del primer Open de Pesca Mar_Costa de Roses, que va tenir una gran poder de convocatòria i que “pel 2013 ho volem tornar a organitzar amb la col·laboració, com enguany, de l’Ajuntament de Roses, perquè creiem que es bó per al poble per la gran quantitat de gent que atrau”.

Precisament, en aquest sentit tant Manel Coll com Javier Crespo van afirmar que un somni seria celebrar l’Open per la festa major de Roses, “però és això, un somni, perquè en ple mes d’agost es impossible tallar un quilòmetre i mig de platja per fer l’Open de Pesca”, va afegir Crespo.

Pel que respecte a la III Lliga de Surfcàsting els assistents van reconèixer amb un aplaudiment als pescadors que van el podi alhora de fer-se la foto de rigor, Alberto Fernández, de Roses, va ser el campió. Toni Castillo, de Llançà, el subcampió i José Moral, de Barcelona, va quedar en tercera posició.

Lliga Interclubs

La junta del C.P.R. La Perola té prevista una reunió per al proper mes de gener amb els altres clubs de pesca d’Olot, Blanes i Cassà de la Selva per tirar endavant una lliga de surfcàsting de clubs. Una lliga anomenada d’Interclubs i que es composaria de quatre proves. Cada entitat organitzaria cada una d’elles i decidiria el lloc del litoral gironí on es desenvoluparia.